Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

sep  2017 25

Teden mobilnosti v občini Jesenice

Foto: (zgornja) Nik Bertoncelj, (spodnje) Občina Jesenice, Vinko Lavtižar, Gimnazija Jesenice, OŠ Prežihovega Voranca, Zavod za šport Jesenice Foto: (zgornja) Nik Bertoncelj, (spodnje) Občina Jesenice, Vinko Lavtižar, Gimnazija Jesenice, OŠ Prežihovega Voranca, Zavod za šport Jesenice

Evropski teden mobilnosti je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest, tudi letos se jim je tako pridružila tudi Občina Jesenice. Aktivnosti, ki so letos potekale pod sloganom »Združimo moči, delimo si prevoz«, sicer potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je bil med 16. in 22. septembrom. Večina programa oziroma aktivnosti je bila v občini Jesenice izvedena v sredo, 20. 9. 2017, ko smo omejili motorni promet osebnih vozil v okolici občinske stavbe, osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Na ta dan so na različnih lokacijah na Jesenicah potekale tudi različne aktivnosti, delavnice in predstavitve na temo trajnostne mobilnosti.

 V fotogaleriji objavljamo foto utrinke dogajanja, hkrati pa se vsem sodelujočim zahvaljujemo za njihov prispevek k dogajanju, k ozaveščanju javnosti o koristih trajnostne mobilnosti ter s tem k bolj zdravemu in prijetnejšemu bivanju v naši občini.

Prebrano 2293 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.