Skok na osrednjo vsebino

Novice

Feb 2015 25

Vrhunski sankači s športnimi sanmi tekmovali v Savskih jamah

Sankač Sankač Andraž Sodja

Na sankališču Savske jame v Planini pod Golico se je minuli konec tedna na drugem evropskem prvenstvu v sankanju s športnimi sanmi na naravnih progah pomerilo 143 tekmovalcev iz petih držav. Med njimi tudi 16 Slovencev.

Jesenice – Minuli konec tedna se je v Savskih jamah v Planini pod Golico odvijalo drugo evropsko prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi na naravnih progah. Tekmovanje se po prvem dnevu nekoliko skisalo za prireditelje, saj je od tekmovanja zaradi poškodbe odstopil Klemen Rev, v nedeljo pa se skisalo še vreme, saj so tekmovanje ovirale visoke temperature, zmehčana proga in močno sneženje. Kot je dejal predsednik sankaške zveze Slovenije Milan Sirše, pa je tudi to čar sankanja na naravnih progah. Na tekmi so prevlado pokazali iz močne avstrijske ekipe, katere tekmovalci so odnesli večino najvišjih mest in ekipni evropski pokal. Drugo mesto v ekipni razvrstitvi je dosegla Italijanska reprezentanca, tretje pa slovenski predstavniki.

Najvišji slovenski udeležbi sta prvo in drugo mesto v kategoriji starejših članic, Bernarde Lukančič in Tine Tolar. V osrednji kategoriji članov, je prvo mesto zasedel Thomas Strickner iz Avstrije, drugo mesto Florian Schölzhorn iz Italije in tretje Diego Tschaffert, ravno tako iz Italije. Najboljši slovenski tekmovalec je bil Jure Pohleven na 21. mestu, za njim pa se je do 26. mesta razvrstilo še pet Slovencev.

Kot je povedal predsednik Sankaškega kluba Jesenice Jani Gregorič, so zelo veseli, da se velika sankaška tekmovanja vračajo na Jesenice: »Po štirih letih tako znova gostimo veliko tekmovanje, tokrat evropsko prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi. Običajno smo gostili tekmovanja s tekmovalnimi sanmi, a kdor je spremljal tekmovanje je lahko opazil, da gre za popolnoma enakovredno, tekmovanje saj vozijo skoraj tako hitro kot s tekmovalnimi sanmi.«

Tekmovanje si je ogledalo nekaj sto obiskovalcev, največ predvsem sorodnikov tekmovalcev, obiskovalce pa je zabaval povezovalec Bojan Makovec. Priznanja najboljšim so podelili delegat ISSU Armin Niedermair, podžupan Miha Rebolj, vodja tekmovanja Janez Meglič, predsednik sankaške zveze Slovenije Milan Sirša in predsednik domačega sankaškega kluba Jani Gregorič.

Read 3277 times Last modified on Wednesday, 25 February 2015 15:24

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave