Skok na osrednjo vsebino

Novice

Aug 2019 31

Otvoritev vaškega jedra na Blejski Dobravi

Na Blejski Dobravi je danes veselo. Ob krajevnem prazniku so predsednik Krajevne skupnosti Blejska Dobrava Anton Hribar in župan Občine Jesenice Blaž Račič skupaj z najmlajšimi uradno predali namenu urejeno vaško jedro. Občina Jesenice je za ureditev območja skupaj namenila 140.000 evrov, pri čemer so približno eno tretjino sredstev pridobili iz evropskega kmetijskega sklada.

Navzoče je nagovoril župan Blaž Račič, ki je vesel dogodka,

»ki ni pomemben le za Blejsko Dobravo, ampak tudi za lokalno skupnost. Verjamem, da je urejeno vaško jedro tudi lepa popotnica za turistični razvoj v kraju in v občini.«

Župan se je posebej zahvalil vsem prostovoljcem in lokalnim podjetnikom, ki so s prostovoljnim delom dodali zelo pomemben kamenček v mozaik urejenega vaškega jedra.

»Želim si, da bo to sporočilo, torej sporočilo o velikem pomenu sodelovanja seglo tudi v druga okolja v naši občini, verjamem tudi, da se od nas lahko kaj naučijo tudi v drugih občinah po Sloveniji. Prepričan sem, da smo vsi skupaj lahko ponosni na novo pridobitev,«

je še dejal župan.

Anton Hribar je v kratkem zgodovinskem pregledu orisal ozadje krajevnega praznika in izpostavil velik pomen sodelovanja vseh krajanov, podjetnikov, obrtnikov in društev, ki skupaj dajejo ton življenju v krajevni skupnosti.

V kulturnem programu sta med drugim  nastopila pihalni orkester Jesenice-Kranjska gora in kvintet Vintgar, podelili so še priznanja, hkrati so odkrili tudi spominsko obeležje ob 100. obletnici ustanovitve čebelarske podružnice Jesenice.

Read 2082 times Last modified on Monday, 02 September 2019 08:09

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave