Skok na osrednjo vsebino

Projekti

Jul 2011 04

Slowtourism

O projektu

Naslov projekta: Valorizacija in promocija turističnih “slow” poti med Italijo in Slovenijo (akronim projekta: SLOWTOURISM)
Program: Evropsko teritorialno sodelovanje, program čezmejnega sodelovanja Slovenija Italija 2007 – 2013
Št. javnega razpisa: Javni razpis za predložitev strateških projektov št. 01/2009, št. 01/2009
Prednostna naloga: 2. Konkurenčnost in na znanju temelječa družba
Financiranje: Strateški projekt SLOWTOURISM sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev ter lastnih sredstev.
Vodilni partner: Delta 2000 Soc. Cons. A l.r.
Projektni partnerji: Občina Jesenice
Trajanje projekta: 1.5.2010 do 30.6.2014
Vodja projekta: Vera Djurić Drozdek
Kontaktna oseba: Aleksandra Orel

 

Kratek povzetek projekta:

V projekt je vključenih 30 projektnih partnerjev iz Slovenije in Italije. Projekt strmi k oblikovanju nove turistične ponudbe na italijansko-slovenskem območju, ki ga zaznamujejo pomembni naravoslovni elementi in voda preko razvoja oblik »počasnega« turizma, ki naj poudarja trajnost, odgovornost in eko-kompatibilnost. SLOW TURIZEM je nova filozofija potovanja, ki povezuje italijanska in slovenska območja v okvir počasnega in kakovostnega turizma, ki bo prispeval k oblikovanju potencialne ponudbe Severnega Jadrana, ki ima edinstvene značilnosti na mednarodni ravni.

Vloga Občine Jesenice:

Občina Jesenice v projektu sodelujo kot eden izmed projektnih partnerjev. Glavna aktivnost je postavitev tematskega otroškega igrišča na Pristavi v Javorniškem Rovtu. Ostale aktivnosti so skupno načrtovanje ter priprava prijavnice, administrativno in finančno vodenje projekta za občinski delež, sodelovanje na skupnih sestankih in srečanjih, posredovanje informacija in podatkov, sodelovanje pri oblikovanju promocijskih instrumenotv.  

Predvidena sredstva:

skupaj 60.000,00 €, od tega 57.000,00 sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev ter 3.000,00 € lastniih sredstev

Povezava na spletno stran projekta: http://www.slow-tourism.net/

logoti_svrk

Read 8370 times Last modified on Sunday, 31 May 2015 16:03