Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
sep  2013 03

Spremenjena prometna ureditev na Jesenicah v času EuroBasketa 2013

Jesenice - V času EuroBasketa 2013 bo na Jesenicah veljal posebni prometni režim, s pomočjo katerega organizatorji želijo obiskovalcem omogočiti nemoten prihod na tekme in odhod domov, domačinom pa karseda olajšati vsakodnevno bivanje tudi v času prvenstva.

Za obiskovalce bo podvoz proti Podmežakli zaprt (skozenj bodo spuščali le VIP FIBA goste in novinarje), s sistemom obvestilnih tabel pa bodo usmerjeni na krožišče pri občinski stavbi, od tam pa jih bodo usmerjevalne table in redarji usmerjali na prosta (brezplačna) parkirišča.

Parkirišča za obiskovalce bodo pod občinsko stavbo oziroma stavbo upravnega centra, obiskovalcem pa bo namenjena tudi polovica parkirišča pri Sparu, parkirišča trgovskih centrov Lidl in Tuš pa ne bodo uradna parkirišča prvenstva. Obiskovalcem bo namenjen tudi del parkirišča na območju Kolperna in bivšega Fiproma, tam bodo parkirali tudi taksisti in invalidi. Avtobusi bodo obiskovalce lahko odložili na avtobusni postaji ali na avtobusni postaji na Stari Savi, nato pa šli parkirat na območje nekdanjega carinskega platoja na Spodnjem Plavžu. Nekaj parkirišč za obiskovalce bo urejenih na desni strani Prešernove ceste, ki se bo spremenila v enosmerno ulico (od Skladiščne do Kurilniške), izvozi pa bodo označeni.

Vsi obiskovalci bodo s parkirišč z usmerjevalnimi tablami usmerjeni bodisi do navijaškega središča (FAN ZONE) bodisi do dvorane (na tablah bo napis ARENA). Tako bodo navijači prihajali z dveh strani – od železniške postaje in navijaškega središča na Stari Savi – do pločnika pred podvozom Podmežakla in nato do vhoda v dvorano. Iz dvorane pa jih bodo usmerili po polovici Verdnikove do Hermanovega mostu, ki bo zaprt za promet in namenjen le pešcem. Tako bosta dostop navijačev do dvorane in izstop iz nje potekala krožno. Pri športni dvorani Podmežakla bodo lahko parkirali le ekipe, gostje VIP FIBA, novinarji in osebje, novinarjem bo namenjenih tudi nekaj parkirnih mest na polovici Medvedove ulice. Po Medvedovi bo omogočen tudi dostop intervencijskih služb.

Prometna ureditev v času prvenstva bo seveda vplivala tudi na vsakodnevno življenje stanovalcev Podmežakle in okolice. Ker bodo nekatere ulice oziroma dostopi do njih v času prvenstva zaprti, so bile domačinom razdeljene posebne dovolilnice, s katerimi se bodo lahko pripeljali do svojih hiš. Zaradi velike obremenjenosti cest in prometa, tako občane Jesenic kot tudi ostale uporabnike lokalnih cest vljudno pozivamo k strpnosti in k le najbolj nujni uporabi cest v bližini dvorane.

Prebrano 10021 krat Nazadnje urejano na torek, 03 september 2013 15:05