Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

mar  2018 09

Jeseniške novice, 9. marec 2018-4

Jeseniške novice, 9. marec 2018-4 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Navijamo za Jerneja
V Južni Koreji se danes začenjajo še paraolimpijske igre, na katerih bo v slalomu in veleslalomu tekmoval tudi Hrušičan Jernej Slivnik. Na odprtju in ob zaključku iger bo – kot edini slovenski tekmovalec – nosil tudi olimpijsko zastavo.

Na Jesenicah tudi študij fizioterapije
Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin bodo v novem študijskem letu začeli izvajati nov študijski program Fizioterapija. Študij je plačljiv, vpis pa že poteka.

Z županom pred praznikom
Pred občinskim praznikom smo se o aktualnem dogajanju v občini pogovarjali z županom Občine Jesenice Tomažem Tomom Mencingerjem.

Ljubezen, seks, cinizem, žlehtnoba, dobrota ...
Jeseničan Marko Lukan je napisal svoj knjižni prvenec – roman Nagrada.

Začetek gradnje kanalizacije
Na območju Murove se z manjšo zamudo začenja projekt ureditve komunalne infrastrukture. Zahtevna dela bodo potekala do konca leta.

Spomin na očeta – olimpijca
Franci Smolej iz Kurje vasi je leta 1936 na olimpijskih igrah v Garmisch-Partenkirchnu osvojil deseto mesto v teku na smučeh na petdeset kilometrov.

Našli obešeno truplo ...
Dramski festival Gimnazije Jesenice je dva večera napolnil dvorano Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Poleg šestih tekmovalnih predstav je za navdušenje poskrbela tudi združena zasedba dijakov in profesorjev.

Prečiščeno maslo
Kuhano ali prečiščeno maslo je zelo zdrava maščoba, skuhana iz presnega masla, ki so jo pripravljale že naše prababice (za pite in žgance).

Dodatne informacije

Prebrano 2275 krat Nazadnje urejano na petek, 23 marec 2018 09:20

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave