Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2015 03

Podeljena športna priznanja za leto 2014

Podeljena športna priznanja za leto 2014 Podeljena športna priznanja za leto 2014 Marko Ambrožič, arhiv ZŠJ

Včeraj zvečer je bila v dvorani gledališča Tone Čufar na Jesenicah slavnostna podelitev športnih priznanj Športne zveze Jesenice za leto 2014, ter priznanj gorenjskim športnikom, ki jim jih je podelil Olimpijski komite Slovenije - ZŠZ. Ob začetku sta prisotne v dvorani pozdravila župan Jesenic Tomaž Tom Mencinger in sekretar Športne zveze Jesenice Branko Jeršin.

Športna zveza Jesenice je kot nosilka regijske pisarne OKS – ZŠZ po enoletnem premoru ponovno gostila gorenjske športnike, ki so v lanskem letu dosegli odmevne mednarodne rezultate. Nosilci olimpijskih medalj iz Sočija so svoja priznanja za ta namen prejeli že decembra na prireditvi Športniki Slovenije v Cankarjevem domu, se je pa včerajšnjega dogodka udeležila dobitnica bronaste kolajne v smučarskem teku Vesna Fabjan, ki je bila na podelitvi v Ljubljani odsotna, zato je najvišje priznanje OKS – ZŠZ za športne dosežke, tj. Olimpijsko plamenico, prejela prav na sinočnji prireditvi. Vesna je sicer doma iz Besnice, vendar se je z veseljem odzvala povabilu in prišla po svoje zasluženo priznanje na Jesenice. Priznanje za izjemen uspeh na olimpijskih igrah je prejel tudi njen trener Marko Gracer.

Med tistimi, ki bi morali včeraj prejeti priznanja, so bili tudi člani slovenske smučarske skakalne vrste Jernej Damjan, Robert Kranjec, Jurij Tepež in trener Goran Janus za uspešen ekipni nastop na OI. Seveda so fantje še v polnem tekmovalnem zagonu, tako da jih na Jesenicah nismo mogli pozdraviti. Enako je bilo tudi z biatlonsko reprezentanco - Jakov Fak, Janez Marič, Klemen Bauer in Peter Dokel so namreč trenutno na svetovnem prvenstvu na Finskem.

Zato pa je v imenu slovenske padalske reprezentance v para-skiju Matej Bečan prejel malo statuo OKS, zanj in za njegove kolege iz ekipe Uroša Uleta, Matjaža Pristavca, Uroša Bana in Boruta Erjavca pa je prevzel tudi grafike.

Tudi v ekipni tekmi v skokih na cilj so bili padalci uspešni na Svetovnem prvenstvu. Malo statuo in grafike je v imenu ekipe, v kateri so tekmovali še Senad Salkič, Uroš Ban, Roman Karun in Peter Balta, prejel Domen Vodišek.

Zlati znak OKS so prejeli tudi balinarji Jure Kozjek, Aleš Borčnik, Anže Petrič in Dejan Tonejc, njihov trener Aleš Škobrne pa je prejel Bronasto plaketo OKS. Priznanja so fantje dobili za osvojene medalje na evropskem prvenstvu.

Srebrni znak OKS pa je sinoči prejel tudi Jeseničan Matija Muhar, za drugo mesto na Svetovnem atletskem mladinskem prvenstvu v metu kopja.

Priznanja OKS je podeljeval eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov Iztok Čop, tokrat v vlogi podpredsednika OKS – ZŠZ, ki je v imenu olimpijskega komiteja tudi nagovoril in pozdravil prisotne v dvorani.

V drugem delu so bila podeljena priznanja jeseniškim športnikom in športnim delavcem. Izpod rok podpredsednice Športne zveze Jesenice Alenke Dovžan je bilo podeljenih 33 priznanj po predlogih klubov in društev. Seznam prejemnikov priznanj je objavljen v priponki.

Ob koncu prireditve je župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger Janezu Štojsu, dolgoletnemu predsedniku Športne zveze Jesenice (zvezo je vodil celih 23 let) podelil plaketo župana, izvršni odbor ŠZ Jesenice pa mu je podelil tudi naziv Častni predsednik Športe zveze Jesenice.

Prejemniku sta po končani prireditvi med drugim čestitala tudi podžupana občine Jesenice, Miha Rebolj in Vera Pintar.

Prireditve sta se med drugim udeležila tudi oba jeseniška podžupana, Miha Rebolj in Vera Pintar, športni praznik pa so popestrili Plesna skupina Športne zveze Jesenice, ki deluje na Osnovni šoli Koroška Bela, in zbor Carmen Manet, ter povezovalca prireditve Aleksander Pozvek in Branka Smole.

Prebrano 3485 krat Nazadnje urejano na četrtek, 05 marec 2015 08:50

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave