Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2015 02

Na akumulacijskem jezeru Moste zaplul Origo boat

Foto: Andraž Sodja Foto: Andraž Sodja

Izumiteljska družina Dolinšek na čelu z izumiteljem Juretom Dolinškom, je v avtokampu Perun na akumulacijskem jezeru Moste še zadnjič pred začetkom kampanje na Kickstarterju predstavila zložljiv trimetrski čoln Origo Boat.

V kampu Perun na akumulacijskem jezeru hidroelektrarne Moste je izumiteljska družina Dolinšek na čelu z Juretom Dolinškom še zadnjič pred pričetkom zbiranja sredstev za proizvodnjo na spletni platformi Kickstarter predstavila trimetrski zložljiv plastični čoln Origo boat. Ekipa Origo čolna, ki jo sestavljajo oče Jure, sinova Luka in David, hči Carmen Liza ter sodelavec Borij Levski, so bili nad akumulacijskim jezerom Moste in urejenostjo kampa Perun navdušeni in obljubljajo, da se bodo še vračali. Očeta Jureta, navdušenega ribiča, so predvsem navdušile izvrstne priložnosti za ribarjenje na jezeru Moste.

Kot je povedal izumitelj Jure Dolinšek, čoln v razstavljenem stanju v vreči zasede 300x60x25 centimetrov in ga je mogoče prepeljati na strehi ali celo v notranjosti avtomobila, za sestavitev pa je potrebnih manj kot 10 minut. Kot je še pojasnil Dolinšek, je čoln v celoti narejen iz okolju prijazne ABS plastike, ki jo je mogoče v celoti reciklirati, saj so iz najlona narejeni celo vijaki.

V petek bodo tako na Zbiljskem jezeru ob 16. uri pričeli dvomesečno kampanjo zbiranja sredstev preko spletne platforme Kickstarter, ki je namenjena prepričevanju investitorjev, da finančno podprejo projekt oziromana namenijo sredstva za zagon podjetja, na njej pa se je v preteklosti uspešno predstavilo že več slovenskih projektov.

Prebrano 1802 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave