Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2015 11

Potek gradnje Gorenjskega sončka v skladu z načrti

Predvidena končna podoba območja; na drugi strani je predvideno tudi otroško igrišče. Predvidena končna podoba območja; na drugi strani je predvideno tudi otroško igrišče. Foto: Anepremičnine d.o.o.

Občani Jesenic lahko z zadovoljstvom spremljajo, da se napovedi investitorja družbe Anepremičnine o dokončanju večstanovanjskih objektov na lokaciji Hrenovica, o dokončanju in izgradnji dovozne poti z vsemi priključki, novo gradnjo nadhoda čez cesto in železniško progo ter novo gradnjo pešpoti med obema nadhodoma, uresničujejo. Z lanskim decembrom so tako pričeli brneti stroji na območju velikosti približno 5 ha, kolikor obsega ureditev območja lokacijskega načrta Hrenovica.

Projekt Gorenjski sonček vključuje dokončanje 62-ih stanovanj v petih etažah z urejenimi 66-imi zunanjimi parkirnimi mesti na severni strani objektov in 44-imi notranjimi parkirnimi mesti v kletni etaži. Na južni strani objektov se že izrisuje podoba zelenic z urejenim otroškim igriščem. Na severni strani območja, med novo dostopno cesto in železniško progo, je predvidena umestitev varovalne ograje, ki bo preprečevala nezaželen prehod čez železniško progo.

Investitor se je v skladu z Urbanistično pogodbo, podpisano decembra 2014 z Občino Jesenice, poleg izgradnje dovozne ceste za območje LN Hrenovica, gradnjo nadhoda čez dovozno cesto in železniško progo, zavezal tudi h izgradnji komunalne infrastrukture (ta vključuje gradnjo meteorne kanalizacije, visoko in nizkonapetostnega omrežja in gradnjo javne razsvetljave za celotno območje) ter povezave s pešpotjo med obema nadhodoma (predvidenim in obstoječim).

Za osebna vozila in kolesarje bo z izgradnjo interne dovozne poti omogočen dostop do že zgrajene povezovalne ceste, ki poteka skozi ta del mesta. Občani že lahko vidijo obrise nove pešpoti, ki v prečni smeri povezuje severni del mesta z južnim območjem in poteka v smeri od prireditvenega centra oziroma Ceste maršala Tita z izvennivojskim prehodom čez železniško progo ter nadalje preko območja Hrenovice in Centra Stara Sava do muzejskega kompleksa Stara Sava. Na ta način bo območje infrastrukturno odlično vpeto v strukturo celotnega mesta, hkrati pa se bo vzpostavila nova prečna povezava, ki mestu močno primanjkuje. Območje se nahaja v neposredni bližini železniške postaje in postajališč mestnega avtobusa, stanovalcem pa bodo prek nadhoda omogočen enostaven dostopom do centra mesta.

Po zagotovilih investitorja bodo vsa dela končana še letos, predvidoma jeseni pa so predvidene prve vselitve, za katere med prebivalci severozahodne Gorenjske že vlada zanimanje.

Prebrano 1893 krat Nazadnje urejano na petek, 12 junij 2015 14:10

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave