Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2015 23

Novo otroško igrišče na Koroški Beli – pozitiven zgled sodelovanja med lokalno samoupravo in civilno sfero

Koroška Bela – Občina Jesenice je včeraj v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Slovenski Javornik – Koroška Bela uradno odprla novo otroško igrišče ob TVD Partizanu Slovenski Javornik – Koroška Bela. Igrišče, za katerega je Občina Jesenice iz svojega proračuna zagotovila skoraj 33.000 €, pa je posebno zato, ker je rezultat dobrega sodelovanja med lokalno samoupravo, športnimi organizacijami in samimi krajani, ki so pomagali pri njegovi izgradnji.

 

»Povezanost med naročnikom, izvajalcem in uporabniki, s katero smo marsikomu dali zgled, kaj vse se da narediti.«

 

Na včerajšnjem odprtju otroškega igrišča, ki ga je povezovala učenka OŠ Koroška Bela Kaja Sodja, so zbrane nagovorili župan Tomaž Tom Mencinger, predsednica KS Slovenski Javornik – Koroška Bela Maja Otovič, predsednica Športne unije Slovenije Leni Fafangel in predstavnik prostovoljcev, ki so pomagali urediti igrišče, ter pobudnik projekta Rok Pekolj. Župan Tomaž Tom Mencinger je v svojem nagovoru poudaril pomembno pridobitev za krajevno skupnost Slovenski Javornik – Koroška Bela, ki je s tem pridobila že tretje otroško igrišče v krajevni skupnosti. Zahvalil se je Športni uniji Slovenije, ki je odstopila zemljišče, na katerem se nahaja igrišče, ter vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri njegovi izgradnji. Tudi predsednica krajevne skupnosti Maja Otovič je poudarila pomembnost investicije za celotno krajevno skupnost, še posebej pa za najmlajše krajane Koroške Bele. Predsednica Športne unije Slovenije Leni Fafangel je povedala, da je nova pridobitev zelo dobrodošla in pomembna za celotno okolico, saj omogoča otrokom več igre in hkrati tudi več rekreacije, hkrati pa je sodelovanje med Občino Jesenice in TVD Partizanom Slovenski Javornik – Koroška Bela označila za pozitiven zgled sodelovanja med lokalno samoupravo in civilno sfero. Rok Pekolj, pobudnik projekta, ki je na odprtju predstavljal tudi vse prostovoljce, ki so pomagali pri izgradnji igrišča, se je zahvalil vsem sodelujočim pri projektu – Občini Jesenice, Športni uniji Slovenije, vodstvu TVD Partizana Slovenski Javornik – Koroška Bela, podjetju Elan Inventa (izvajalec investicije) ter vsem prostovoljcem in donatorjem –, ob tem pa povedal, da so skupaj ustvarili »povezanost med naročnikom, izvajalcem in uporabniki, s katero smo marsikomu dali zgled, kaj vse se da narediti.« Na koncu je vse prisotne še pozval, naj bo igrišče »ogledalo, v katerega se bomo še dolgo časa s ponosom gledali.«

 

»Ogledalo, v katerega se bomo še dolgo časa s ponosom gledali.«

 

Odprtja se je ob lepem vremenu udeležilo več kot 100 ljudi, med katerimi je bilo tudi veliko otrok, ki so odprtje igrišča težko pričakovali. Za glasbeni vložek so poskrbeli mladi glasbeniki iz OŠ Koroška Bela pod skupnim imenom Trio Koprive, člani likovnega krožka taiste osnovne šole pa so poskrbeli za še lepši videz kamnitega zidu ob samem igrišču.

Prebrano 1875 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:07

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave