Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2015 17

Učenci in Evropa - obisk Europe Direct na OŠ Toneta Čuferja

Učenci 3.c razreda OŠ Tone Čufarja Jesenice Učenci 3.c razreda OŠ Tone Čufarja Jesenice

V znamenju svetovnega dneva pozdrava je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta »Evropa Direct Gorenjska« izvedla čezmejni delavnici in sicer na OŠ Toneta Čufarja Jesenice in na Friedensschule v Beljaku. V čezmejno akcijo sta bila vključena 3.c razred iz OŠ Tone Čufarja Jesenice in 3.b razred Friedensschulle Beljak.

Učenci so na igriv način spoznavali Evropsko Unijo, umestitev Slovenije in Avstrije v EU prostor ter pripravili zanimive plakate. Naučili so se različnih pozdravov v tujih jezikih in se pobliže spoznali z državami Evropske unije.

Najboljšo kreativnost so učenci pokazali s pripravo video posnetka, na katerem so v različnih jezikih poslali čezmejne pozdrave ter tako posnetek še bolj evropsko obarvali. 

Na delavnici s kvizom, izdelovanjem plakatov, spoznavanjem znanih evropskih osebnosti in grbov držav so učenci ustvarili tudi pisni izdelek, ki so ga pripravili za čezmejno šolo.  Učenci so dobili tudi nekaj pripomočkov in učnega gradiva za nadgradnjo svojega znanja, ki je bilo izdano s strani Evropske komisije.

Upamo, da se bomo v naslednjem letu tudi srečali in utrdili čezmejno prijateljstvo.

Aktivnost je financirana s strani Evropske unije, Občine Jesenice, Občine Kranjska Gora, Občine Bohinj in Občine Gorje.

Prebrano 3150 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 21:59

Mediji

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave