Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2016 26

5. Dramski festival Gimnazije Jesenice dvakrat napolnil dvorano gledališča

5. Dramski festival Gimnazije Jesenice dvakrat napolnil dvorano gledališča Foto: A. Sodja

V torek in sredo se je v gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah odvijal 5. Dramski festival Gimnazije Jesenice, ki je za dva večera povsem napolnil dvorano gledališča.

 

V gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah se je v torek, 23., in sredo, 24. februarja, odvijal že peti Dramski festival Gimnazije Jesenice. Na dramskem festivalu so se z lastnimi interpretacijami in odrskimi postavitvami predstavile štiri skupine dijakov, in sicer so dijaki 1. A na oder postavili predstavo Cankar vs. Prešeren, 2. A predstavo Panika, 4. A so na odrske deske prenesli Minattija z Nekoga moraš imeti rad, 4. Š pa slovensko filmsko klasiko To so gadi. Dvojni gledališki večer so kronali še profesorji z gledališko skupino Teater Prof, ki so na oder postavili Milčinskijeve Butalce. Kot gostje pa so na gledališkem festivalu nastopili še mladi igralci Mladinske gledališke šole Gledališča Toneta Čufarja s predstavo Samo biti. 

Polna dvorana obeh večerov gledališkega festivala in bučni aplavzi pričajo o priljubljenosti gimnazijskega dramskega festivala, ki vsako leto napreduje. Festival je tudi tekmovalno zaznamovan, saj je predstave spremljala komisija, za najboljšo predstavo po so glasovali tudi gledalci. Komisija, ki je ocenjevala predstave, je priznanje za najboljšo predstavo podelila predstavi Nekoga moraš imeti rad, za najboljšo igralko so izbrali Polono Arh, za najboljšega igralca Jona Ažmana, priznanje za najboljšo igralko v stranski vlogi je pripadlo Almi Skenderovič, za najboljšega igralca v stranski vlogi pa Jerneju Omejcu. Priznanje za najboljše avtorsko besedilo je za tekst predstave Cankar vs. Prešeren dobil Jože Petek, najboljšo sceno so pripravili za predstavo To so Gadi, najboljšo kostumografijo za predstavo Nekoga moraš imeti rad, najboljši gledališki list je pripravila Katarina Poklukar za predstavo Cankar vs. Prešeren, najboljšo pevsko vlogo pa je odigrala Lana Valjavec. Posebno nagrado je komisija podelila za zvočno spremljavo v predstavi Panika, gledalci pa so največ glasov namenili predstavi dijakov 4. Š To so gadi.

Kot je ob zaključku dramskega festivala, povedala ravnateljica Lidija Dornig, je presrečna in ponosna na nastopajoče: "Največja zahvala gre profesorici Mariji Palovšnik in ostalim, ki podpirajo to dejavnost. Brez nje tega dogajanja ne bi bilo, ker zna motivirati tako dijake kot profesorje, da pripravijo te predstave. V Sloveniji smo enkraten festival, saj na isti večer nastopajo dijaki in profesorji, pa tudi širše v Evropi tega še nisem zasledila."

Prebrano 1948 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave