Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2011 21

Jesenice tečejo (vsaj en krog - lahko tudi več)

Jesenice tečejo 2011 Jesenice tečejo 2011 Avtor slik je Uroš Aleksič

21. maja je potekal deseturni dobrodelni tek, ki ga je organizirala ekipa Max bara. Start in cilj teka sta bila pred TVD Partizan Jesenice, en krog pa je bil dolg dva kilometra.

Točno ob deseti uri dopoldne so s startnega mesta pred TVD Partizan Jesenice začeli teči prvi tekači, ki so se pridružili letošnjemu dobrodelnemu deseturnemu teku Jesenice tečejo (vsaj en krog - lahko tudi več). Tek pomeni nadaljevanje lanske akcije Vajnež - Pineta, organizirajo pa ga člani ekipe Max bara. Trasa teka je potekala od TVD Partizana po pločniku mimo policijske postaje, bivše Murke do gostišča Ejga, kjer so tekači zavili v podvoz proti Podmežakli, in takoj nato zavili po stopnicah navzgor in tekli mimo železniške postaje, do trgovskega centra TUŠ in nato v rondoju prečkali cesto in nadaljevali pot po klancu navzgor do TVD-ja, kjer se je dvokilometrski krog zaključil. Vsak udeleženec je pretekel ali prehodil vsaj en krog, nekateri tudi več. Želja organizatorjev, da bi vseh deset ur - do 20. ure zvečer - tekel vsaj po en tekač, se je izpolnila. Startnina za posameznika je znašala deset evrov, za družino pa dvajset evrov. 

 

N i pomembno, ali se trasa prehodi ali preteče ter kolikokrat, važen je namen - gibanje in dobrodelnos t
  poudarjajo Maxovci

Vsa sredstva, pridobljena s startnino, bodo namenjena letovanju socialno ogroženih otrok v letovišču Pinea pri Novigradu prek Zveze društev prijateljev mladine Jesenice. Teka se je udeležilo 355 tekačev vseh starosti. Samo s startnino je bilo zbranih nekaj več kot 3000€ in dodatnih 500€ s prodajo pijače.

Prebrano 4529 krat Nazadnje urejano na sreda, 25 maj 2011 12:14

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 0, 25.05.2011 13:07 od Dejan Justin

    Pogrešal sem župana. Če ima še toliko obveznosti se takšne stvari enostavno mora udeležiti, ali pa mu je malo vseeno za mladino?

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave