Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2016 24

Obeta se vključevanje novih občin - Projekt Mreža postajališč za avtodome

Projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je bil včeraj predstavljen na dveh pomembnih dogodkih, tudi v luči gospodarskega razvoja in spodbujanja podjetništva.

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je bila kot primer dobre prakse že drugo leto zapored predstavljena na konferenci Zlati kamen. Včeraj je župan Občine Mirna, ki je nosilna občina projekta, Dušan Skerbiš predstavil aktivnosti v projektu v zadnjem letu. Poudaril je predvsem analizo stanja in promocijske aktivnsoti na sejmih, predvsem prvo večjo predstavitev na letošnjem januarskem sejmu Stuttgart CMT 2016, možnost povezovanja z največjim slovenskim proizvajalcem počitniških vozil Adrio Mobil ter izpostavil željo po sodelovanju tudi z ministrstvom za gospodarstvo.

Predstavitev projekta je vsekakor priložnost, da vsem lokalnim skupnostim povemo, da je projekt na dobri poti, da se uveljavi, da poveže vse slovenske občine in da poiščemo sodelovanje tudi z gospodarstvom oziroma z vsemi tistimi, ki delajo na področju turizma. Prepričan sem, da bo projekt živel in da bo dokazal, da v Sloveniji znamo sodelovati in da bo MPZA primer dobre prakse v smislu povezovanja in sodelovanja na področju turizma in primer, kako se da s sodelovanjem doseči boljše poslovne uspehe, boljšo promocijo Slovenijo in seveda predvsem cenejše nastopanje na tujem prizorišču, je povedal župan Dušan Skerbiš

Na Ljubnem ob Savinji pa sta bila na IX. Posvetu Delovanje skupnih občinskih uprav v Sloveniji letos v ospredju turizem in lokalno podjetništvo, projekt pa je tam predstavila koordinatorka Petra Krnc:

Z razvojem in urejanjem ustrezne infrastrukture lahko naš projekt, ki je izrazito trajnostno in v lokalno podjetništvo naravnan, spodbudi celostno urejanje in razvoj podeželja, nastanek novih delovnih mest in razvoj danes turistično manj znanih točk. Na eni strani spodbujamo urejanje infrastrukture, hkrati pa poudarjamo vsebine in sodelovanje številnih akterjev, ki se moramo za doseganje skupnega cilja – torej Slovenije kot popotnikom z avtodomi prijazne destinacije – povezati na različnih nivojih.

V projekt je trenutno vključenih 54 občin. Poleg nosilne Mirne še Benedikt, Bled, Brežice, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Domžale, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Idrija, Ivančna Gorica, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljutomer, Lukovica, Markovci, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Nova Gorica, Novo mesto, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarješke Toplice, Trebnje, Tržič, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Žiri, Železniki in Žužemberk.

o projektu: www.camperstop.si
FB stran: Stop - Rest - Experience Slovenia in a Motorhome

Prebrano 2108 krat