Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2011 21

Preventivno-zabavne prireditve Z glavo na zabavo

Spoštovani,
 
v prihajajočem šolskem letu bomo oktobra in novembra 2011 ter marca in aprila 2012 za osnovnošolce zadnje triade po vsej Sloveniji spet izvajali preventivno-zabavne prireditve Z glavo na zabavo. Želimo si še okrepiti sodelovanje z vsemi tistimi občinami, kjer smo bili z našimi aktivnostmi za osnovnošolce prisotni že v preteklih letih, prav tako pa je naš cilj, da se dobro uveljavljenemu konceptu prireditev ZGNZ pridružijo tudi tiste lokalne skupnosti, s katerimi doslej še nismo sodelovali. Predlagamo, da nas povabite na sestanek, kjer bi pristojnim na občini (praviloma se teh sestankov udeležijo župani), ravnateljem osnovnih šol in predstavnikom učencev, lahko bolj podrobno predstavili preventivno-zabavni koncept prireditev Z glavo na zabavo za osnovnošolce in pogoje za aktivno vlogo v tem vseslovenskem projektu, ki ima že več kot desetletno tradicijo.
 
Optimalno število otrok na teh dogodkih, ki jih pripravljamo v kulturnih domovih, kino dvoranah, mladinskih klubih in podobnih prireditvenih prostorih, je praviloma med 300 in 500, posamezni dogodki v šolskem letu 2011/2012 pa bodo tako kot doslej trajali po 90 minut.
 
Ciljno skupino mladostnikov med 12. in 15. letom je programski svet naše ustanove že pred leti prepoznal kot primarno, saj je najbolj ranljiva oz. dovzetna za kvarne vplive kapitala in nezdrav življenjski slog, zanjo pa smo od leta 2007 do danes izvedli že 160 tovrstnih prireditev. Seveda so to povsem drugačne zabave, kjer mladi prepoznajo odlično zabavo brez alkohola in drog.
 
Ob zaostreni zakonodaji in načrtnem delu pristojnih državnih institucij lahko le s stalno promocijo drugačne percepcije zabave in nasploh bolj zdravega življenjskega sloga pričakujemo pozitivne rezultate pri zmanjševanju škodljive rabe alkohola in drog med mladimi, samo tako pa si lahko obetamo tudi nadaljnje zmanjševanje števila prometnih nesreč s tragičnim izidom na naših cestah.
 
Lani je sicer naša nevladna organizacija praznovala prvih deset let delovanja, v okviru zelo uspešne jubilejne sezone projekta ZGNZ pa smo izvedli rekordnih 72 dogodkov ZGNZ (kar 48 smo jih namenili učencem zadnje triade). Prireditvene in medijske aktivnosti Fundacije Z glavo na zabavo so potekale pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, dr. Danila Türka.

Tudi letos bomo na prireditvah ZGNZ vztrajno širili prepričanje, da se je mogoče odlično zabavati brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog, ob tem pa bomo opozarjali na nezdružljivost škodljivega in tveganega pitja z aktivno udeležbo v cestnem prometu. Povsem na novo pa bodo ponovno pripravljeni nekateri preventivni mehanizmi in povsem prenovljen glasbeno-animacijski program. Zanesljivo bo tudi s pomočjo najmodernejše tehnike, ki bo vključevala premišljeno video-projekcijo in atraktivnih programskih vložkov 15-članske programske ekipe ZGNZ, Generacije Nulanula, še kako zabavno, a hkrati poučno tudi za vse tiste mladostnike, ki so se prireditev ZGNZ udeležili že v preteklih letih.

 

V pričakovanju vašega odziva na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., oz. klica na telefonsko številko: 01 581 92 52 (vsak delavnik med 9. in 15. uro) in morebitnega vabila na sestanek (predlagamo začetek septembra), vas prav lepo pozdravljamo v upanju, da boste v šolskem letu 2011/2012 osnovnošolcem v vaši občini omogočili aktivno udeležbo v projektu Z glavo na zabavo,

 

mag. Franc Hočevar, predsednik uprave Fundacije ZGNZ
 
Saš Kravos, predsednik programskega sveta Fundacije ZGNZ

 

Fundacija Z glavo na zabavo

Koseška cesta 8, 1118 Ljubljana
 tel: +386 1 581 92 52, faks: +386 1 581 93 01
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prebrano 4183 krat Nazadnje urejano na torek, 21 junij 2011 11:38

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave