Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2016 23

500 glasov je določilo finaliste za prejem Ypsilon + nagrade

Zavod Ypsilon s svojim delovanjem spodbuja sodelovanje, povezovanje in pozitivne zglede ter zgodbe. S tem namenom vsako leto podeljuje nagrade Ypsilon +, s katerimi nagradi najbolj drzne posameznike in organizacije, ki s svojimi uresničenimi idejami, dejanji in projekti delujejo družbeno odgovorno, premikajo meje in nasploh soustvarjajo svetlejšo prihodnost vseh nas. Partner nagrade Ypsilon + je Steklarna Hrastnik, ki s svojo podporo predstavlja pozitiven zgled družbeno odgovornega podjetja, obenem pa skrbi tudi za čudovite steklene nagrade, ki krasijo pisarne in domove nagrajencev.

Predlogi za prejemnike Ypsilon + nagrad so bili poslani preko obrazca do 30.11.2016, do 15. 11. 2016 pa se je lahko za svoje favorite glasovali preko posebnega obrazca. Prejetih je bilo kar 500 glasov! Hvala vsem, ki ste oddali glas za svojega favorita.

Občina Jesenice je v kategoriji »SODELOVANJE LETA« nominirala Klub Jeseniških študentov - KJŠ, ki že vrsto let sodeluje pri organizaciji različnih prireditev na območju občine Jesenice v sodelovanje z Mladinskim svetom Jesenice in tudi z drugimi deležniki, ki skrbijo za različna dogajanja na področju mladih in jih vključujejo v svoje redne in projektne dejavnosti.

V ostri konkurenci se je KJŠ  uvrstil med 3 finaliste v prej omenjeni kategoriji. Za tako visoko uvrstitev Klubu jeseniških študentov čestitamo in jim želimo še naprej uspešno delo ter dobro sodelovanje na vseh področjih.

Finalisti za prejem naziva  »Sodelovanje leta«

Ustvarjalnik + POP TV + Spar Slovenija

Za omogocitev 12 mladim podjetjem, da svoje izdelke predstavijo javnosti skozi oddajo Startaj Slovenija in tako navdusijo svoje vrstnike, da zacnejo posel tudi sami.

ABC HUB

Sodobno in inovativno podjetniško sodelovanje, ki je nastalo kot plod trdega dela in vizije podjetja  BTC in ABC pospeševalnika.

ABC HUB je edinstven in celovit inovacijskih ekosistem, ki predstavlja prostor, kjer lahko startupi in mlada podjetja razvijajo svoje ideje in s tem uresničijo cilj mednarodnega poslovnega preboja. ABC HUB je hkrati tudi prostor, kjer se odvijajo številni dogodki, izobraževanja, predstavitve in srečanja, zato služi tudi kot stičišče za ljudi z naprednimi pogledi, kjer se ti lahko družijo in vzajemno motivirajo pri iskanju poslovnih rešitev prihodnosti. ABC HUB obsega več kot 2.000 m2 in nudi vse kar mlado podjetje potrebuje za uspešen začetek in razvoj. Ustanovitelj podjetniško zagonskega vozlišča ABC HUB je družba BTC.

Klub jeseniških študentov – KJŠ

KJŠ že vrsto let sodeluje pri organizaciji različnih prireditev, programov in dogodkov na območju občine Jesenice v sodelovanju z Mladinskim svetom Jesenice. Eden izmed največjih projektov, ki ga mladi iz teh organizacij izvajajo že tretje leto je prireditev FESTEEVAL, ki se dogaja v mesecu septembru. Vsebina festivala se vsako leto spreminja glede na želje in potrebe mladih, vse bolj pa vključujejo v program tudi vsebine, ki so namenjene starejšim. S Festeelval-om želijo organizatorji poudariti železarsko preteklost Jesenic, jo ponovno približati domačinom, da le-ti začutijo ponos nad lastnim krajem in začnejo o njem razmišljati pozitivno. Namen tega programa je tudi dvig prepoznavnosti Jesenic kot sicer železarskega mesta, vendar pa gre za mesto, ki ima bogato zgodovino, tradicijo in ponosne ljudi. Festeelval je prireditev, ki je organizacijsko zelo zahteven projekt, saj traja 3 dni na različnih lokacijah ob tem pa je potrebno skrbeti za časovno usklajenost izvedbe programskih sklopov. Festeelval obsega osem podprojektov, ki so: muralizem, glasbeni rap večer, tržnica piva in društev, otroški program, Odmev – glasbeni večer, gorski tek na Lenčka, literarno glasbeni večer ter Drive – In kino. Največ zanimanja se je izkazalo za podprojekt muralizem – umetnost uličnih poslikav. V sklopu tega podprojekta so bili narejeni trije murali, od katerih se je glavna poslikava izvedla na veliki steni prireditvenega prostora muzeja na prostem na Stari Savi. Poslikavo je izvedel svetovno znani muralist, poljski umetnik Mariusz Waras, ki ustvarja industrijske motive po vseh svetovno znanih post industrijskih mestih. Poslikava, ki jo je umetnik izvedel je ena od največjih, če ne celo največja v Sloveniji in je narejena na površini 15 X 23 metrov. Menimo, da si prav zaradi slednjega KJŠ kot organizator tako odmevne prireditve, ki dosega ne samo lokalni in regionalni pomen, temveč se jo lahko smatra kot prireditev z mednarodnim sodelovanjem, obenem pa tudi povezuje različne deležnike, dviguje image mesta in samozavest mladih pri njihovem vključevanju v lokalno skupnost, zasluži nagrado za SodelovanYe leta.

Prebrano 2172 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 november 2016 13:43

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave