Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2016 01

Do zaprtja pošte na Javorniku ne sme priti

Do zaprtja pošte na Javorniku ne sme priti google street view

V mesecu novembru je Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev na pošti 4272 na Cesti Borisa Kidriča 37c, obvestila, da bo Pošta na Javorniku zadnjič obratovala 30. decembra 2016. Novica je povzročila med krajani ogorčenje.

Tudi člani Sveta KS so ostro protestirali, saj so na zaprosilo za izdajo mnenja Sveta KS Slovenski Javornik-Koroška Bela s strani Občine Jesenice 14.7.2016 poslali negativno mnenje, in sicer:

»Svet KS je odločno proti zaprtju pošte na Javorniku v prepričanju, da bodo številni, predvsem starejši, ki jih je v našem kraju zelo veliko, nad zaprtjem pošte ogorčeni.

Hitri razvoj informacijske tehnologij zanesljivo vpliva na pogoje poslovanja Pošte, a starejši ljudje tega niso vešči, zato jim klasični način vseh poštnih storitev veliko pomeni; še zlasti v bližini doma. saj je za mnoge težava že prevoz do Jesenic.
G. Evgen Zadnik v dopisu navaja, da se Pošta Slovenije vedno skuša približati potrebam in željam uporabnikov, a z zaprtjem javomiške pošte bi storili ravno obratno.

Naši krajani bodo s tem ukrepom močno prizadeti, zato Svet KS Slovenski Javornik-Koroška Bela v imenu vseh še posebej pa starejših krajanov izraža izrazito odklonilno stališče do tega dejanja Pošte Slovenije.«

Na seji Sveta KS dne 24. 11. 2016 so sprejeli sklepe, da se na Občinsko upravo naslovili pobudo, da le-ta stori vse, da do zaprtja ne pride.

Svetniki KS se sprašujejo, čemu služi neobvezujoče mnenje, kljub temu pa predlagajo Pošti Slovenije, da na prvo mesto postavi in upošteva potrebe krajanov. Skoraj pet tisoč jih je. Med njimi je tudi veliko starejših. Predlagajo, da zanje zagotovi vsaj minimalni standard poštnih storitev tako, da organizira skrajšani delovni čas s kadri iz centralne pošte Jesenice ali da v najem oziroma pogodbeno pošto.

Prebrano 2933 krat