Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2017 10

Konferenca MSP za mala in srednja podjetja

Spoštovani,

leto je okoli in spet vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na letošnji že četrti mednarodni MSP konferenci, ki bo v torek 28. marca 2017, v Postojni. 

 Glavne točke konference bodo:

  • izmenjava dobrih praks iz tujine in Slovenije
  • spodbujanje podjetništva v centrih mest
  • kako komunicirati s prebivalci v mestnih središčih
  • okrogla miza na temo javno-zasebnih partnerstev in digitalizacije.

 Naši osrednji gostje bodo:

  • g. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo
  • g. Stančič Zoran, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji
  • g. Martin Pečar, generalni direktor SRIP Pametna mesta in skupnosti (PMIS)
  • g. Igor Zorko, podpredsednik GZS za malo gospodarstvo
  • prof. dr. Mojmir Mrak, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Predstavljeni bodo primeri dobrih praks upravljanja mestnih središč v Sloveniji (Koper) in v tujini (Beljak, Lizbona). Tako Koper kot Lizbona sta bila v letu 2015 prejemnika prestižnega priznanja za spodbujanje podjetništva.

Konference se bo udeležilo okrog 120 udeležencev, podjetnikov iz mestnih središč, predstavnikov občin iz vse Slovenije, predstavnikov drugih zbornic in podjetniških organizacij iz Slovenije, tujine ter predstavniki slovenskih medijev. Vsebinska rdeča nit letošnje konference je tema »UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ - TCM«. Moto 4. mednarodne konference MSP je »Pametna, aktivna in povezana mesta«. Tudi letos bomo konferenco zaokrožili z Memorandumom MSP za oživitev dejavnosti MSP v starih mestnih jedrih, ki ga bomo ob zaključku konference posredovali Vladi RS.

Na konferenci bomo že četrtič podelili tudi priznanje Pomladni veter, posamezniku oz. organizaciji v Sloveniji, ki je po mnenju članov GZS, največ prispeval k razvoju podjetniškega okolja v Sloveniji.

Po okrogli mizi bo čas za mreženje med podjetniki, ki delajo v mestnih središčih po Sloveniji in tudi med predstavniki slovenskih občin, ki se ukvarjajo z vsebino Upravljanja mestnih središč - Town centre management (TCM). Po zaključku konference bo organiziran voden ogled Postojnske jame.

Vabljeni, da aktivno sodelujete na našem velikem dogodku za: mala in srednja podjetja!

mag. Vida Kožar

Direktorica Podjetniško trgovske zbornice

Na samem dogodku, bomo tudi izročili priznanje Pomladni veter, in sicer za spodbujanje podjetniškega okolja v Sloveniji.

Prebrano 2308 krat