Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2017 19

Odlični dosežki dijakov Gimnazije Jesenice v preteklem šolskem letu in na maturi

Na Gimnaziji Jesenice zaključujemo še eno uspešno šolsko leto. Ob zaključku pouka je bil učni uspeh na naši gimnaziji 81,43 %.  Samo  7,37 % dijakov je neuspešnih in bodo lahko opravili manjkajoče obveznosti z izpiti; le en dijak  nima te možnosti. 11,2 % dijakov ima zaradi zdravstvenih težav ali športnih obveznosti možnost opravljanja obveznosti do 31. 8. 2017.

Od 310 dijakov splošnih in športnih oddelkov  jih je 56 doseglo odličen splošni učni uspeh in 96 prav dobrega. Med dijaki 4. letnika je 8 dijakov doseglo odličen učni uspeh vsa štiri leta, in sicer:

  • Manja Vidic, Neža Žerjav in Blaž Žerjav Jereb iz 4. a,
  • David Cerkovnik, Tjaša Češek in Manca Novak iz 4. b
  • ter David Jovanović in Rok Tomaš iz 4. š razreda.

Najuspešnejši razred na naši gimnaziji v šolskem letu 2016/17 je 2. c razred.

Kot vsa leta so bili naši dijaki pod mentorstvom profesorjev zelo uspešni na srednješolskih tekmovanjih iz znanja in športa ter v raziskovalni dejavnosti. Osvojili so 11 zlatih, 24 srebrnih in 139 bronastih priznanj.

Največji uspeh je  je dosegel Andraž Maier (3. a) z uvrstitvijo na 58. Mednarodno matematično olimpijado (IMO) od 12. do 23. julija v Braziliji in 11. Srednjeevropsko matematično olimpijado od  21. do 27. avgusta v  Litvi.

Tradicionalno smo organizirali že 6. Dramski festival, božično-novoletni bazar in koncert, dobrodelni koncert Sprostite dobroto v sebi, projektni dan, dan mladih raziskovalcev, predavanja, humanitarne akcije in številne  družabne dogodke. V  tem šolskem letu je prva generacija naših dijakov pod mentorstvom profesoric nemščine opravljala izpit za nemško jezikovno diplomo. Dijaki – umetniki so z mentorico prof. Sonjo Janša-Gazič pripravili prvo razstavo v galeriji Dolik in stenski koledar.

Šola je sodelovala pri številnih projektih: Pozorni na okolje, MEPI, UNESCO, UNICEF,  UStart, Dvojna kariera športnika, Zlato v izobraževanju in vrhunskem športu, Izobraževanje na daljavo, Rastem s knjigo, Rdeči noski in Živimo zdravo, ker se cenimo.

Dokaz za kvaliteto dela na naši gimnaziji so tudi odlični rezultati na Maturi 2017. Od 76 maturantov jih je bilo 74 uspešnih, le en kandidat ima en in eden dva popravna izpita. Tako je uspeh na Gimnaziji Jesenice 97,4 % (v Sloveniji 93,5%).

Med uspešnimi maturanti na naši gimnaziji  jih je kar 18 doseglo 25 in več točk. S tem so postali odlični maturanti. Med njimi so štirje zlati maturanti, ki so dosegli 30 in več točk, in sicer:

  • Manca Novak - 30 točk,
  • Tjaša Češek in David Cerkovnik - 32 točk,
  • Neža Žerjav - 34 točk (ena izmed petnajstih diamantnih maturantov v Sloveniji.)

Kar 9 naših maturantov je pri posameznem predmetu doseglo več kot 95-odstotni uspeh. Največje število točk pri predmetih splošne mature v Sloveniji sta dosegli:

  • Neža Žerjav, ki je dosegla najboljši rezultat pri slovenščini v Sloveniji (97 odstotnih točk)
  • in Manja Vidic, ki je dosegla pri matematiki (osnovna raven) vse možne točke (takih maturantov je bilo v Sloveniji 14).

 

Vsi smo lahko ponosni na dosežke, ki so rezultat dobrega sodelovanja med dijaki, profesorji in starši.

Prebrano 2584 krat Nazadnje urejano na sreda, 19 julij 2017 16:46

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave