Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
avg 2017 21

Na Jesenicah se sanka tudi poleti

Na Jesenicah se sanka tudi poleti Foto: Andraž Sodja

Na 6. tekmi pokala Murauer v sankanju na koleščkih v Kavčkah, na meji med Jesenicami in Žirovnico, tudi izvrstni rezultati domačih tekmovalcev.

Jesenice – V soteski Kavčke pod hidroelektrarno in viaduktom v Mostah, na meji med Jesenicami in Žirovnico, se je v nedeljo odvijala prav posebna tekma v zelo atraktivnem športu, ki znova pridobiva vse več popularnosti. Sankanje, ki ga že več kot pol stoletja na Jesenicah goji Sankaški klub Jesenice, pridobiva tudi poletno različico, in sicer sankanje na koleščkih, ki po besedah predsednika Sankaškega kluba Jesenice Klemna Reva, združuje vso privlačnost zimskega sankanja s prijetnejšimi temperaturami.

Na 584 metrov dolgi progi, ki so jo pripravili na servisni cesti hidroelektrarne Moste, se je pomerilo kar 45 sankačev iz petih držav, Nemčije, Avstrije, Švice, Hrvaške in Slovenije. Slovenski tekmovalci so posegli tudi po najvišjih mestih, tako je Žiga Kralj iz Športnega društva Podljubelj zmagal v kategoriji šolarjev, Meta Mekina iz Sankaškega kluba Jesenice je zasedla izvrstno četrto mesto v kategoriji deklic, Vid Kralj iz ŠD Podljubelj tretje v kategoriji dečkov, ter Klemen Rev iz sankaškega kluba Jesenice izvrstno tretje mesto med člani. V kategoriji šolark je slavila avstrijka Laura Gödl, pri deklicah rojakinja Riccarda Ruetz, pri dečkih avstrijec Lukas Solkner, pri članicah Vanessa Stadler in pri članih Michael Scheikl, vsi Avstrija. Pri dvosedih pa se je tekmovanja udeležila le avstrijska ekipa Bernd/Maximilian Neuraut.

Kot je še dodal Rev, so s tekmovanjem izredno zadovoljni, tako s številom tekmovalcev kot tudi gledalcev, saj si je tekmo ogledalo lepo število gledalcev, ki so spodbujali sankače na koleščkih. Kot zaključuje Rev, je sankanje na koleščkih izvrsten trening za sankanje na naravnih progah, ima svoje značilnosti, saj kolesa dopuščajo več drsenja v zavojih in tako atraktivne vožnje tega zanimivega športa.

Drugi del tekmovanja si je ogledal tudi podžupan Miha Rebolj, ki je čestital najboljšim in podelil tudi medalje tekmovalcem starejših kategorij. Ob zaključku prireditve je vsem nastopajočim tudi čestital in jih povabil tudi na zimske tekme v Savske jame.

Prebrano 2895 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 21 avgust 2017 15:38