Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2017 01

Tudi letos poskrbeli za varnost otrok na poti v šolo

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice (SPV) že vrsto let prvi šolski teden skrbi, da predvsem mlajši otroci varno pridejo v šolo. Tako so tudi danes skupaj s predstavniki Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva ter s člani prostovoljnih gasilskih društev v bližini osnovnih šol poskrbeli, da se promet okoli šol odvija nemoteno in varno. Lokacije osnovnih šol si je zjutraj ogledal tudi župan Tomaž Tom Mencinger in se prepričal, da je za promet in predvsem udeležence v njem dobro poskrbljeno.

Danes je v šolske klopi sicer sedlo 1.746 jeseniških osnovnošolcev (od tega 180 prvošolcev), in sicer 656 na OŠ Toneta Čufarja (od tega 73 prvošolcev), 605 na OŠ Prežihovega Voranca (od tega 64 prvošolcev), 437 na OŠ Koroška Bela (od tega 49 prvošolcev) in 38 na OŠ Poldeta Stražišarja (od tega 4 prvošolci).

Skozi srednješolska vrata je danes stopilo 886 srednješolcev, in sicer 314 na Gimnaziji Jesenice ter 572 na Srednji šoli Jesenice, v Vrtec Jesenice pa je trenutno vpisanih 688 predšolskih otrok.

Prebrano 3661 krat Nazadnje urejano na torek, 05 september 2017 21:20

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 13.09.2017 16:39 od Občina Jesenice

    Spoštovana,
    v prvem tednu pouka so za varnost otrok v okolici tako OŠ PV kot ostalih osnovnih šol skrbeli policisti, redarji, reditelji in učenci ter zaposleni na šolah. Žal nam je za vaše razočaranje, vendar SPV v povezavi z omenjenimi posamezniki svojo dejavnost varovanja, katere velik del temelji na prostovoljni bazi, organizira predvsem v času, ko je pred šolami največ prometa in se tako zajame čim večja populacija otrok. Seveda pa to ne pomeni, da ob drugih urah ne bo prisoten noben redar ali policist, saj bodo ti nadzor izvajali celo leto in morebitne kršitelje tudi ustrezno sankcionirali. Lep pozdrav!

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 11.09.2017 16:48 od Alenka

    Kar se tiče skrbi za varno pot v šolo, sem razoračarana. V okolici OŠ PV je bil v času pred začetkom pouka, en sam redar, na prehodu za pešce pri vrtcu. V času, ko se začne predura in starši vozijo otroke v jutranje varstvo, pa nikjer nikogar. Že prvi teden so bili avtomobili parkirani na avtobusni postaji, šolarji na kolesih brez čelade, otroci na prednjih sedežih in brez avtosedežev,... Kaj bo, ko policajev, redarjev in drugih ne bo nikjer, nočem vedeti.

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave