Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2017 03

Na Hrušici odprli novo športno igrišče in zbrali več kot 1000 evrov

Na Hrušici odprli novo športno igrišče in zbrali več kot 1000 evrov Foto: Andraž Sodja

Na prireditvi Šport za vse na Hrušici so slavnostno predali namenu novo športno igrišče na Hrušici, ki sta ga odprla župan Tomaž Tom Mencinger in NHL zvezdnik Anže Kopitar. S prireditvijo so zbrali tudi čez 1000 evrov za priprave Hrušičana Jerneja Slivnika, ki se bo naslednje leto udeležil paraolimpijskih iger v Južni Koreji.

Na Placu na Hrušici so včeraj pripravili prireditev Šport za vse, ki je bila v osnovi namenjena športu in zabavi. Na njej so namreč zbranim najprej predstavili šport invalidov, hkrati pa tudi domačega športnika Jerneja Slivnika, ki bo na paraolimpijskih igrah prihodnje leto zastopal Slovenijo. Kot je povedal Jernej Slivnik, si pred sezono želi predvsem da bi ostal zdrav, za kakšno rezultatsko napoved je prezgodaj: »Tja grem po svojo nagrado za ves vložen trud, ampak še vedno si želim kar najbolje nastopiti na dveh tekmah. Za vsakega športnika je to največja želja, da se uvrstiš na olimpijske oziroma paraolimpijske igre, takrat ko sem dosegel normo, so občutki nepopisni, redki smo, ki smo oziroma bomo to lahko izkusili.« 

Kljub slabemu vremenu je bila prireditev dobro obiskana, organizatorji pa so poskrbeli za zabavo vseh, tudi najmlajših, ki so se preizkušali v spretnostih Klovna Jake, sestavljanju kock in drugih aktivnostih, si ogledali čarovnije Čarovnika Magic Braneta ter spoznali ekipo Jerneja Slivnika. Med vrhunci dneva je bilo odprtje večnamenskega športnega igrišča na Placu, ki sta ga odprla jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in zagotovo eden najbolj znanih Hrušičanov, NHL zvezdnik Anže Kopitar. Slednji je namreč preko svojih dobrodelnih golf turnirjev prispeval precejšen delež k ureditvi večnamenskega igrišča. Za zabavo so do poznih večernih ur skrbeli skupina Rok'n'band, ki so dodobra razgreli poln prireditveni šotor, ob zaključku prireditve pa se je med prostovoljnimi prispevki za Jerneja Slivnika zbralo 1.141,5 evra, kar mu bo olajšalo priprave za paraolimpijski nastop v južnokorejskem Pjongčangu.

Prebrano 3382 krat Nazadnje urejano na nedelja, 03 september 2017 23:01