Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2018 02

Anketa o akciji najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice

Občina Jesenice je v lanskem letu po zaključku akcije Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice izvedla anketo, s katero je želela pridobiti mnenje ter morebitne predloge občanov za izboljšanje akcije. Z vprašanji oziroma odgovori smo želeli izvedeti kakšen je vpliv akcije na občane, dobiti odgovore glede ustreznosti ocenjevalnih kategorij in izbora nagrajencev, glede splošnega vtisa zaključne prireditve in nagrad ter morebitnih predlogov ali sprememb v prihodnje.

Večina anketirancev je na vprašanje, ali akcija spodbuja občane oziroma njih osebno, da še bolj skrbijo za ocvetličenost doma in vrtov odgovorilo, da samo na nekatere to vpliva oziroma da za lepo urejeno okolico svojega domovanja skrbijo, ne glede na akcijo. Nekateri pa so odgovorili, da nanje pozitivno vpliva. Prav tako se večini vprašanih ocenjevalne kategorije zdijo dovolj smiselne.

Anketiranci menijo, da je izbor nagrajencev po oceni komisije strokoven in utemeljen, nekateri pa so izrazili mnenje, da se nagrajenci preveč ponavljajo. Nekateri so tudi zapisali, da se vsak, ki želi imeti lepe cvetlice, trudi po svoje.

Na zaključno prireditev, kjer se predstavijo najbolje ocenjene zasaditve, se jih večina odzove, manjši delež pa le občasno.

Večini anketirancev je spremljajoči program na prireditvi všeč. Z nagradami, ki jih dobijo lastniki najlepših cvetličnih zasaditev, je večina anketirancev zadovoljna.

Vsi anketiranci pa so odgovorili, naj se akcija še nadaljuje.

Na koncu pa so lahko anketiranci dali tudi svoje predloge in pripombe. Mnenja so se nanašala, da si nekateri občani stroškov, ki nastanejo pri vzdrževanju rož, ne morejo privoščiti, in bi si želeli nagrad v obliki sadik rož. Eden od anketirancev je tudi izrazil pripombo, da se marsikatera zasaditev spregleda, saj je balkon ali vrt  na manj vidni lokaciji. Nekaj  anketirancev pa je pohvalilo organizatorje in se zahvalilo za organizacijo prireditve.

Anketo so prejeli dobitniki priznanj na lanski zaključni prireditvi. Na Občini Jesenice si želimo, da bi na anketo odgovorilo več občanov, zato lahko tisti, ki jo želi izpolniti, pokliče na tel. št. 04 586 92 60 ali piše na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in mu jo bomo z veseljem poslali.

Spletno anketo lahko izpolnite tudi s klikom na spodnji gumb

Prebrano 2363 krat Nazadnje urejano na petek, 02 marec 2018 08:27

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave