Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2018 21

Dan odprtih vrat letos s slabšo udeležbo

Utrinek iz dneva odprtih vrat na Ljudski univerzi Jesenice Utrinek iz dneva odprtih vrat na Ljudski univerzi Jesenice Foto: arhiv Ljudske univerze Jesenice

Občina Jesenice se je tudi letos odzvala na poziv Skupnosti občin Slovenije in v preteklem tednu organizirala dan odprtih vrat. Letošnja skupna akcija slovenskih občin in Skupnosti občin Slovenije je potekala že sedmič zapored, prav tolikokrat pa se je je udeležila tudi Občina Jesenice.

Letos smo k sodelovanju pri dnevu odprtih vrat povabili tudi jeseniške javne zavode, saj smo na Občini mnenja, da prav ti – ne glede na področje – namreč znatno prispevajo k razvoju in rasti občine, jo krepijo in zagotavljajo višjo kakovost bivanja v njej. Svoja vrata je, poleg Občine Jesenice, pretekli teden tako odprlo še 12 javnih zavodov iz jeseniške občine: Gasilsko reševalna služba, Gimnazija Jesenice, Glasbena šola, Gledališče Toneta Čufarja, Gornjesavski muzej, Ljudska univerza, Občinska knjižnica, Osnovna šola Poldeta Stražišarja, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Srednja šola Jesenice, Zavod za šport in Zdravstveni dom. Omenjeni dogodek je eden od načinov, da pokažemo dostopnost, odprtost in javnost, predstavimo pristojnosti Občine in posameznih zavodov ter izpostavimo opravljeno delo, projekte ali investicije, ne nazadnje pa tudi medsebojno sodelovanje lokalne skupnosti in zavodov.

Žal pa je bila letos udeležba obiskovalcev bolj slaba – dneva odprtih vrat se je namreč udeležilo le nekaj obiskovalcev na Ljudski univerzi Jesenice, ki so si ogledali prostore v preteklem letu odprtega Večgeneracijskega centra Gorenjske in se seznanili z aktivnostmi, ki tam potekajo, na Občini in v preostalih zavodih pa možnosti za pridobitev novih informacij o delu in aktivnostih zavodov občani niso izkoristili. Kljub temu se vsem sodelujočim javnim zavodom zahvaljujemo za njihovo pripravljenost, hkrati pa vse zainteresirane obveščamo, da so vrata Občine Jesenice in njenih javnih zavodov za občane in drugo zainteresirano javnost odprta vsak delavnik in ne le ob organiziranem dnevu odprtih vrat, zato se lahko v primeru kakršnegakoli zanimanja ali vprašanj na nas obrnejo tudi vse ostale delovne dni v letu in z veseljem se bomo odzvali.

Prebrano 2095 krat