Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2018 07

Podelili priznanja Športne zveze Jesenice za dosežke preteklega leta

Podelili priznanja Športne zveze Jesenice za dosežke preteklega leta Foto: Andraž Sodja

V dvorani Kina Železar so včeraj podelili priznanja športne zveze Jesenice jeseniškim športnikom in športnicam, ki so v preteklem letu zabeležili najboljše dosežke. Skupno so podelili kar 91 različnih priznanj jeseniškim športnicam, športnikom in ekipam.

Športna zveza Jesenice že več kot desetletje v začetku marca podeljuje priznanja jeseniškim športnicam, športnikom in ekipam za minulo leto. Prvič so priznanja podelili leta 2006 od tedaj pa je dogodek tradicionalni športni praznik na Jesenicah. Tudi letos so se športna društva odzvala in predlagala športnike, ki so se v letu 2017 proslavili z odmevnimi rezultati. Tako so podelili kar 91 različnih priznanj, od tega 9 malih priznanj Športne zveze Jesenice – posameznikom, 6 malih priznanj Športne zveze Jesenice – ekipam, 28 srebrnih malih priznanj Športne zveze Jesenice – posameznikom, 2 srebrni mali priznanji Športne zveze Jesenice – ekipam, 19 velikih priznanj Športne zveze Jesenice – posameznikom in 3 velika priznanja Športne zveze Jesenice – ekipam. Malim priznanjem pa so sledile še plakete, tako so podelili 8 bronastih plaket Športne zveze Jesenice – posameznikom, 3 bronaste plakete Športne zveze Jesenice – ekipam, 5 srebrnih plaket Športne zveze Jesenice – posameznikom, 2 srebrni plaketi Športne zveze Jesenice – ekipno, 2 zlati plaketi Športne zveze Jesenice – posameznikom, 1 zlata plaketa Športne zveze Jesenice – ekipi in 1 veliko zlato plaketo Športne zveze Jesenice, ter še dve posebni priznanji za odmevnejše dosežke.

Malo plaketo so prejeli Patricija King, ki je lani osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu šol specialne olimpijade v badmintonu in 2. mesto v namiznem tenisu, Nik Jerkovič za prvo mesto na državnem prvenstvu šol specialne olimpijade v namiznem tenisu in košarkarska ekipa osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice za tretje mesto na državnem prvenstvu šol specialne olimpijade v košarki. Dijakinje gimnazije Jesenice so prejele ekipno priznanje za tretje mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v atletiki, in drugo mesto v štafeti 4x 100 metrov, državnem prvenstvu v krosu ter ekipi dijakinj in mešane ekipe v teku trojk. Posamezno pa še Anja Mandeljc za 1. mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v gorskem teku, Nejc Jan, 1. mesto na DP srednjih šol v gorskem teku, Eva Kanalec za 1. mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v alpskem smučanju, Sara Mohorič za 3. mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v krosu, Lara Krnc za 3. mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v atletiki, Vita Lukan za 3. mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v športnem plezanju in Ana Kanalec za tretje mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v alpskem smučanju. 

Srebrna mala priznanja športne zveze so prejele drsalke drsalnega kluba Jesenice Pia Šmid za tretje mesto na pokalu Slovenije, Manca Krmelj za 2. mesto na pokalu Slovenije in Daša Smolej za drugo mesto na pokalu Slovenije. Mala srebrna priznanja so prejeli še ekipa mlajših dečkov strelskega društva Triglav Javornik-Koroška Bela, in karateisti Alan Lemeš, Aleks Kujačić, Lana Jovanov, Amina Čakarević, Ajla Hafizović, Ana Pejić, Ervin Osmančević, Melisa Balić, Zara Hema Mitrović, Tarik Kolaković, Tarik Mahmutović, Matevž Zorman, Matic Panjtar, Ajda Oražem, Mitja Dobavišek, Nives Čatak, Adin Ibrahimović, Timotej Mlakar, Danaja Podlipnik, Dejan Topić, Tian Hrkić, Enej Otovič in Almin Kapić, judoistka Maja Erjavec in judoist Denis Mušić ter ekipa deklic TVD Partizan na mali prožni ponjavi. 

Velika priznanja športne zveze Jesenice so prejeli judoisti Luka Ambrožič, Kati Ambrožič, Nuša Ambrožič, Mark Klinar in Jernej Razingar, karateisti Lana Grbič, Tia Grbič, Iris Hatič, Denis Čatak, Aleksander Jovanovič, Karin Pazlar, Matija Legat, Sara Ravnik, Manca urh, Nina Rupnik, strelec Matevž Pivk, drsalki Kaja Gril in Nea Smolej, Drsalni klub Jesenice, Hokejsko društvo Hidria Jesenice – ekipa U16 in atlet Rok Makuc.

Bronasto plaketo so prejeli namiznoteniška igralka Nuša Bolte, drsalka Lara Hrovat, kegljačica Maja Vengar, judoist Tim Pahor, taekwondoist Luka Panić, ekipi HDD Hidria Jesenice U18 in U20, Prstomet klub Jesenice, Poldi Bizalj za dolgoletno uspešno delo v jeseniškem hokeju, Vladimir Brun za dolgoletno delo v jeseniškem hokeju, hokejista Anže Terlikar in Marjan Manfreda ob koncu hokejske kariere in Mirhet Redžić za prispevek Jeseniškemu nogometu.

Srebrno plaketo sta prejeli ekipi Polar bears in Mamuti Curling kluba Jesenice, taekwondoistka Nika Plečnik, Bojan Brun za dolgoletno delo v jeseniškem hokeju in Miha Jelovčan za dolgoletno delo v jeseniški košarki. Zlato plaketo so prejeli HDD Acroni Jesenice za osvojen naslov državnega prvaka v sezoni 2016-17, Stanka Bizjak za dolgoletno delo v strelskem društvu Triglav Javornik Koroška Bela in Anton Stražišar za dolgoletno delo v društvu TVD Partizan, veliko zlato plaketo pa Namiznoteniški klub Jesenice za 80 let uspešnega delovanja.

Posebni priznanji za športne dosežke v letu 2017 sta letos prejela plavalka Anja Klinar in košarkar Žiga Samar, ki bleščečo košarkarsko pot nadaljuje v mladinski in drugi članski ekipi španskega Real Madrida.

Prireditev je povezovala Branka Smole, za glasbeno popestritev pa je skrbela izvrstna skupina Glasbena mineštra. Športnikom je čestital tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki jim je zaželel veliko športnih uspehov tudi v prihodnje.

Prebrano 3151 krat Nazadnje urejano na četrtek, 21 julij 2022 15:36