Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2018 21

Jožefu jo je zagodlo vreme

Slabemu vremenu je na tradicionalnem Jožefovem sejmu na Jesenicah kljubovalo okoli štirideset razstavljavcev, ki so znova poskrbeli za pravo sejemsko vzdušje na Stari Savi.

 

Tradicionalni Jožefov sejem na Jesenicah kljub slabemu vremenu tudi letos ni razočaral. Štiridnevnega sejmase je po informacijah Gabra Šorna iz Zavoda za šport Jesenice, ki sejem organizira, udeležilo štirideset razstavljavcev s pestro ponudbo, zanimiv pa je bil tudi spremljevalni program. Tradicionalni jeseniški spomladanski sejem, ki se lahko pohvali z več kot stoletno tradicijo, vsako leto privabi št evilne ponudnike, ki jim je letos naklonjen tudi praznični koledar, saj se že bližajo velikonočni prazniki.
Manj naklonjeno pa je bilo vreme drugim ponudnikom, predvsem vrtičkarskim, saj se je letos zima zavlekla krepko v marec, ko običajno ljudje že urejajo vrtove. V pogovoru s prodajalci na sejmu smo ugotovili, da je večina z izkupičkom sejemskih dni kar zadovoljna – kljub ekstremnim vremenskim pogojem, ki so v ponedeljek s snegom in nizkimi temperaturami prav na praznik sv. Jožefa del stojničarjev pregnali. Okvirna ocena je, da je sejem obiskalo okoli pet tisoč obiskovalcev, kar je manj kot običajno. Verjetno gre to pripisati prav slabim vremenskim razmeram. V spremljevalnem programu ob odprtju sejma minuli petek so tradicionalno nastopili člani pihalnega orkestra Jesenice – Kranjska Gora, obiskovalce pa je nagovoril tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki je poudaril pomen in bogato tradicijo sejma, ki sega še v čase, preden so Jesenice 20. marca leta 1929 pridobile status mesta, zaradi česar 20. marca obeležujejo tudi občinski praznik. Obiskovalcem je zaželel, da bi se ob obisku sejma lepo imeli in bi med ponudbo našli kakšno malenkost zase ali svoje bližnje, razstavljavcem pa, da bi bila tudi zanje udeležba na sejmu čim bolj pozitivna. Po uradnem odprtju je za zabavo skrbel jeseniški kantavtor Elvis Fajko, v soboto ansambel Gorenjski kvintet, v nedeljo pa že tradicionalno ansambel Zgornjesavci.

 

Prebrano 1816 krat Nazadnje urejano na četrtek, 22 marec 2018 16:00

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave