Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2018 11

Predsednik države podaril svojo uro učencem OŠ Poldeta Stražišarja

Predsednik države podaril svojo uro učencem OŠ Poldeta Stražišarja Foto: Ljudska univerza Jesenice

Ljudsko univerzo Jesenice je danes obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je pridružil projektu "Podari uro", v kateri prostovoljci uro svojega časa namenijo ljudem iz različnih ranljivih skupin ter jim tako pomagajo pri premagovanju ovir, s katerimi se soočajo v vsakdanjem življenju. Sprejela sta ga direktorica Ljudske univerze Jesenice mag. Maja Radinovič Hajdič in jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

Predsednik republike je uro časa preživel v družbi učencev OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice. Skupaj so izdelali zemljevid EU z zastavami držav članic in tako je nastal poseben didaktičen pripomoček, ki ga bodo otroci uporabljali pri pouku. Ob koncu obiska se je direktorica Ljudske univerze Jesenice mag. Maja Radinovič Hajdič predsedniku zahvalila, da se je odzval povabilu, in poudarila, kako pomembno je zanje, da se je predsednik republike pridružil akciji in s tem dal pomemben zgled vsem.

Po dogodku je predsednik republike v izjavi za medije povedal, da so se skupaj s pedagogi odločili uro posvetiti Evropski uniji in tako otrokom s posebnimi potrebami pomagati bolje spoznati njene glavne značilnosti in utrditi njihovo že obstoječe znanje. Poudaril je pomembno poslanstvo, ki ga med ljudmi širijo prostovoljske akcije, kot je "Podari uro", saj ljudem na različne načine nudijo pomoč. "Solidarnost pomembno drži našo državo skupaj," je sklenil predsednik republike.

"Solidarnost pomembno drži našo državo skupaj," je sklenil predsednik republike.

Projekt Ljudske univerze Jesenice "Podari uro" je namenjen pridobivanju prostovoljcev, ki starejšim, priseljencem, invalidom, osebam s posebnimi potrebami, mladim in otrokom, ki iz različnih razlogov živijo na robu družbe, pomagajo premagovati ovire, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Namen projekta je, da prostovoljci podarijo uro svojega časa in s tem ustvarjajo bolj povezano in strpnejšo skupnost. Med ambasadorji projekta so pevec in voditelj Klemen Bunderla, nekdanja žirantka šova Masterchef Alma Rekić, župan občine Žirovnica Leopold Pogačar in jeseniški podžupan Miha Rebolj, projektu pa se lahko pridružijo vsi zainteresirani, ki bi kakšno uro svojega časa želeli nameniti prostovoljstvu.

Prebrano 2913 krat Nazadnje urejano na torek, 12 junij 2018 08:31