Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2018 17

Skupina SIJ: "V skupnost vračamo del podpore, ki jo ta nudi nam"

V Skupini SIJ so v sredo organizirali 1. Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo pod sloganom »Jeklene vezi med nami«. V sklopu dogodka, ki je potekal tako na Jesenicah kot na Ravnah na Koroškem in v Ljubljani, so zaposleni, ki so želeli nekaj dobrega storiti za okolico, s katero sobivajo, skupaj z lokalnimi športniki vrsto aktivnosti za bolj urejeno, lepšo in bolj povezano lokalno skupnost ter se tako zahvalili skupnosti za podporo uspešnega poslovanja Skupine SIJ.

Na Jesenicah so prostovoljci z varovanci Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja, skupaj z igralci HDD Sij Acroni Jesenice, igrali družabne igre in se pomerili v ruskem kegljanju ter gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Jesenice pomagali pospraviti in urediti prostore društva, ki jih bodo zdaj lahko uporabili za boljši namen. Ekipa prostovoljcev je poskrbela tudi, da so igrala ob Planinskem domu Pristava v Javorniškem Rovtu, na Hrušici, v parku Podmežakla in na Stari Savi lepo pobarvana in urejena.

V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja sta se z varovanci družila član uprave Skupine SIJ Tibor Šimonka in direktor podjetja SIJ Acroni mag. Branko Žerdoner, hkrati pa tudi hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice skupaj s predsednikom Anžetom Pogačarjem. Pridružil se jim je tudi župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, ki je pohvalil namen samega dogodka, se zahvalil vodstvu Skupine Sij in podjetja Acroni ter pohvalil tudi vodstvo in zaposlene Doma upokojencev na čelu z direktorico Mojco Pavšič.

Član uprave Tibor Šimonka je bil navdušen nad energijo upokojencev, med katerimi je mnogo nekdanjih jeklarjev:

»V Skupini SIJ čutimo pripadnost in odgovornost do okolja, v katerem delamo in živimo. Naša skupina ne bi mogla poslovati brez podpore lokalnega okolja in dobrih odnosov s prebivalci. Zato smo se v Skupini SIJ odločili, da v skupnost vrnemo del podpore, ki jo ta nudi nam. Tako bomo odslej sodelavci Skupine SIJ del svojega časa, ki bi ga sicer preživeli na delu, kot prostovoljci poklonili skupnosti oziroma njenim prebivalcem.« Tibor Šimonka

Mag. Branko Žerdoner, glavni direktor SIJ Acronija, pa je dodal:

»V družbi SIJ Acroni se zavedamo svojih korenin in odgovornosti do okolja, ki mu pripadamo, ter se iskreno trudimo prispevati h kakovostnemu bivanju sokrajanov. Zato sem vesel dobrega odziva naših sodelavcev, ki so se odločili, da bodo danes na različne načine prispevali k lepšemu, varnejšemu bivanju v našem kraju in dobremu počutju sokrajanov.« Mag. Branko Žerdoner

Na dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo je sodeloval tudi Andrej Pogačnik, direktor SIJ Elektrode Jesenice in SIJ SUZ, ki je s sodelavci urejal in barval igrala ob Planinskem domu Pristava v Javorniškem Rovtu. Svoje stise je strnil takole:

»Sodelavci iz družb SIJ Elektrode Jesenice in SIJ SUZ smo se odločili, da na dan sodelovanja z lokalno skupnostjo uredimo eno od otroških igrišč, na katerih se igrajo otroci iz naše okolice, med njimi so seveda tudi otroci naših zaposlenih. Pobarvali smo lesena igrala v čudovitem okolju ob Planinskem domu Pristava v Javorniškem Rovtu in občutek, da delamo nekaj dobrega za soljudi, nam je dal poseben zagon za delo. Skozi akcijo nismo le poklonili nekaj ur skupnosti, temveč tudi drug drugemu, saj je bila to odlična priložnost za druženje in povezovanje sodelavcev.« Andrej Pogačnik

Na Jesenicah je ta dan sodelovalo 81 sodelavcev iz družb SIJ Acroni, SIJ Elektrode Jesenice in SIJ SUZ, skupaj pa kar 154 prostovoljcev Skupine SIJ. 

Prebrano 2247 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:43

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave