Skok na osrednjo vsebino

Novice

avg 2019 22

Po jeseniških šolah in vrtcih delavno tudi med počitnicami

Po jeseniških šolah in vrtcih delavno tudi med počitnicami Trenutno največja investicija v šolah je energetska sanacija OŠ Toneta Čufarja (julij 2019).

Občina Jesenice čas poletnih počitnic, ko so šole in vrtci praviloma prazni, izkoristi za izvedbo načrtovanih investicij in vzdrževalnih del v jeseniških osnovnih šolah in vrtcih. Največja investicija, ki se trenutno izvaja, je čez milijon evrov vredna energetska sanacija OŠ Toneta Čufarja, kjer bosta do konca leta zamenjani fasada in streha. Izvajalec trenutno izvaja fasaderska dela na ovoju stavbe, ki naj bi bila dokončana do začetka septembra, nato pa sledi še sanacija same strehe. Rok za dokončanje celotne investicije je do konca leta. Na OŠ Koroška Bela so bila zamenjana dotrajana okna na t. i. novem delu šole, na OŠ Prežihovega Voranca so bili urejeni prostori arhiva za potrebe računovodstva, na OŠ Poldeta Stražišarja pa učencem zaradi izvedene sanacije z novim šolskim letom ne bo več zamakala streha nad garderobami telovadnice. V Vrtcu Jesenice je Občina Jesenice v enoti Angelce Ocepek na Tavčarjevi 3/a obnovila razdelilno kuhinjo, hkrati pa je v tej enoti za novo šolsko leto uredila prostore za izvajanje programa za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo (razvojni oddelek). V poletnih mesecih so bila izvedena tudi gradbena dela na vročevodnem priključku za enoto Cilke Zupančič na Koroški Beli (od OŠ Koroška Bela do samega vrtca), kjer bo z novim šolskim letom vgrajena tudi nova hišna toplotna postaja. Vrednost vseh omenjenih investicij skupaj znaša približno 1,5 milijona evrov, za kar so bila sredstva zagotovljena tako iz proračuna Občine Jesenice kot v manjšem delu iz lastnih sredstev omenjenih javnih zavodov.

Hkrati je Občina Jesenice v poletnih mesecih pričela s pripravo projektne dokumentacije za energetsko sanacijo enote vrtca Angelce Ocepek na Cesti Cirila Tavčarja 21, v sklopu katere je predvidena izvedba nove fasade, strehe, oken ter prezračevanja. V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za sanacijo telovadnice na OŠ Poldeta Stražišarja, medtem ko je projektna dokumentacija za energetsko sanacijo t. i. »70-letne šole« OŠ Koroška Bela (razredni del šolskega kompleksa) že izdelana. Terminski plan izvedbe omenjenih investicij je odvisen od razpoložljivosti finančnih sredstev v občinskem proračunu v nadaljnjih letih.

Prebrano 1106 krat Nazadnje urejano na četrtek, 22 avgust 2019 10:13

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave