Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2014 03

Sprejem ''bronastega'' Nika v prijetnem vzdušju

Sredi septembra so v belgijskem Antwerpnu potekale letošnje Evropske igre specialne olimpijade, ki se jih je med drugim udeležilo dvajset slovenskih tekmovalcev. Med njimi je bil tudi Nik Jerković, učenec Osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice, ki je na Evropskih igrah tekmoval v namiznem tenisu, in sicer tako posamično kot v dvojicah. V obeh kategorijah je dosegel odličen rezultat – v dvojicah četrto mesto, posamično pa je bil tretji in je tako domov prinesel bronasto kolajno.

Danes so mu na Osnovni šoli Poldeta Stražišarja pripravili prisrčen sprejem in tako tudi uradno čestitali bronastemu junaku. V imenu Občine Jesenice in župana Tomaža Toma Mencingerja je Niku čestitala podžupanja Vera Pintar in mu zaželela veliko uspehov še naprej, posebno presenečenje, ki je ostalo skrito, pa mu je poleg fotografije s posebnim pomenom izročila tudi ravnateljica Aleksandra Valančič.

Da Nik ni odličen le v namiznem tenisu, temveč tudi pri drugih športih, pa je dokazala mentorica Špela Novak, ki je predstavila njegovo športno pot. Nik tako poleg namiznega tenisa že 10 let trenira judo, ukvarja pa se tudi s tekom na smučeh, nogometom in tekom, pri čemer ravno tako dosega odlične rezultate.

Tako Niku kot njegovim staršem, trenerjem in mentorjem še enkrat iskreno čestitamo.

Prebrano 2250 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave