Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2014 23

Društvo Žarek v novih prostorih

Društvo Žarek v novih prostorih Društvo Žarek v novih prostorih Občina Jesenice

Društvo za delo z mladimi v stiski Žarek je včeraj priredilo slavnostno odprtje novih prostorov na Cesti maršala Tita 78 (vhod z zadnje strani Zdravstvenega doma Jesenice), kamor so se preselili v tem mesecu. 

Društvo Žarek, ki ima status društva v javnem interesu na področju socialnega varstva, bo v novih prostorih, ki jih je uredila Občina Jesenice, nadaljevalo z izvajanjem programa "Dnevni center: Naj mladih ne vzhaja ulica", ki ga izvaja že vse od leta 2004, medtem ko začetki društva segajo že v leto 2003 in je od vsega začetka vpet v reševanje različnih stisk mladih.

V društvu pogosto skušajo nagovoriti celotno družino, imajo kar nekaj primerov, ko so starše vključili v skupino za starše, mladim pa želijo v okviru programa pomagati k čimbolj kritičnemu razmišljanju o življenju ter o zdravih izbirah življenja.

Priznanje kakovostnemu delu priča tudi dejstvo, da je program "Dnevni center: Naj mladih ne vzhaja ulica" verificiran kot javni socialnovarstveni program s strani Socialne zbornice Slovenije, le-tega pa poleg Občine Jesenice podpirajo tudi Občine Bled, Kranjska Gora in Gorje.

Zato ob tej priložnosti za ves trud ponovno čestitamo predsednici društva Ivanki Berčan ter vsem njenim sodelavkam in sodelavcem in jim želimo veliko dobre volje in uspehov tudi v prihodnje.

Več informacij o Društvu Žarek najdete na povezavi: http://www.drustvo-zarek.si/

Prebrano 2262 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:42

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave