Skok na osrednjo vsebino

Novice

Na Stari Savi bo nastajala nova poslikava. 15m v višino in 23m v širino!

V okviru Festeelvala smo letos obarvali dve stenski površini in s tem želeli mestu dati nekaj urbane umetnosti. Vendar Festeelvala še ni konec, saj bomo v sredo 19.10. popoldne pričeli z oslikavanjem še tretje stene ogromnih dimenzij.

Gostili bomo poljskega umetnika, ki s svojim industrijskim stilom deluje pod imenom M-city in s svojimi umetninami krasi mestne fasade Varšave, Gdanska, Berlina, Pariza, Sao Paula, New Yorka, Londona, Barcelone, Florenc,.. Oslikal je tudi že letališki kontrolni stolp, formulo 1 dirkača Kimi Raikkonena in 150 metrsko barko.

Njegovo delo bo zagotovo sovpadalo tudi z okoljem Stare Save.

Vabljeni na ogled kako nastaja ta umetnost. Nekaj posebnega bo !!!

Občina Jesenice je v četrtek 29. septembra organizirala in izvedla tri predstavitve uporabe defibrilatorjev (AED naprav). Predstavitve so bile izvedene na treh različnih lokacijah: v Lekarni Plavž, v konferenčni dvorani Kolpern in v Domu Pristava v Javorniškem Rovtu. Namen predstavitev je bil seznaniti občane s postopki oživljanja z uporabo defibrilatorja. Lepo število udeležencev je potrditev, da so tovrstne predstavitve dobrodošle in ne nazadnje tudi potrebne. Več kot je namreč ljudi, ki znajo defibrilatorje uporabljati, večja je posledično tudi koristnosti in uporabnost teh naprav.

Pri Društvu upokojencev Jesenice so ob mednarodnem Dnevu starejših pripravili srečanje s člani, ki so stari osemdeset in več let. V uvodu je zbrane pozdravil predsednik društva Boris Bregant in jih povabil naj večkrat obiščejo društvene prostore, kjer potekajo najrazličnejše dejavnosti. Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger se jim je zahvalil za njihov prispevek, ki so ga z delom vložili v razvoj občine. Pri društvu imajo 230 članov, ki so dopolnili osemdeset in več let. Več kot sedemdeset se jih je udeležilo srečanja, kjer so v družbi in ob spremljanju pestrega kulturnega programa preživeli nekaj prijetnih ur. Najstarejša udeleženka je bila 98-letna Ivanka Gašperin, srečanja se je udeležila 96-letna Stanka Geršak, častna občanka občine Jesenice. 90 in več let so med udeleženkami že dopolnile Mihaela Višnar, Milka Kavčič in Ančka Valodi. Kulturni program so pripravili društveni moški pevski zbor pod vodstvom Mire Mesarič, več svojih pesmi sta predstavili Sonja Frelih in Alenka Trampuš. Še posebej je vse razvedril in bil deležen največjega aplavza 9 letni harmonikar Luka Planinšek z Blejske Dobrave.

Uporabne povezave