Skok na osrednjo vsebino

Novice

V Krajevni skupnosti Plavž smo v sodelovanju z Društvom diabetikov Jesenice,  dne 8.11.2016 organizirali brezplačne meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega pritiska.

Meritev se je udeležilo 80 krajanov, kar nas zelo veseli. Akcija je bila zelo uspešna, zato smo se dogovorili, da jo ponovno izvedemo drugo leto.

Nekaj utrinkov med merjenjem med spodnjimi priloženimi fotografijami.

V soboto 5. novembra 2016 smo se člani društva Sonček Zgornje Gorenjske v jutranjih urah odpravili na pot proti Podčetrtku. Naš prvi postanek smo naredili na MOL -  Bencinski črpalki Dramlje, kjer so nas prisrčno sprejeli in nas postregli s kavami in rogljički. Po okrepčilu smo pot nadaljevali do Podčetrtka. Najprej smo si ogledali Muzej kmečke opreme. Ob prihodu nas je prisrčno sprejel Jože Počivavšek, s katerim smo si ogledali Etnološka zbirka, ki predstavlja življenje na deželi v preteklosti in pripomočke, ki jih je uporabljal skromen kmečki človek. Zbirko bogati prek 4000 eksponatov, med katerimi so nekateri izjemne starosti in so prave mojstrovine. Muzejska zbirka spada med najbogatejše v tem delu Slovenije. V zanimivi zbirki smo videli zbrano staro kmečko orodje in domačo opremo, ki so jo v bližnji preteklosti uporabljali kmetje iz Obsotelja. Lastnik muzeja je eksponate zbiral skoraj pol stoletja. Pot smo nadaljevali do Čokoladnega butika Syncerus Olimje.

 

Več o ekskurziji v priloženem poročilu.

Uporabne povezave