Skok na osrednjo vsebino

Novice

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora je z novoletnim koncertom v četrtek, 28. decembra v dvorani Kina Železar na Jesenicah zaokrožil še eno bogato leto delovanja, kvalitetne rasti in uspešnih nastopov. Pod vodstvom dirigenta Dejana Rihtariča so izvedli pisan spored skladb različnih avtorjev.

Člani Drsalnega kluba Jesenice so v sredo, 27. decembra, na ledeni ploskvi v Športni dvorani Podmežakla na Jesenicah pripravili tradicionalno novoletno drsalno revijo. Starši nastopajočih in drugi ljubitelji umetnostnega drsanja so spremljali pisan spored nastopov članic kluba od tretjega leta starosti naprej. Predstavile so se različne drsalne točke, ki so se navezovale na božični in novoletni čas, po nastopu skupin in posameznih drsalk pa so na ledu izvedli še pravljico Knjiga o džungli. Za izvedbo novoletne drsalne revije so poskrbele trenerke kluba Anja in Kaja Otovič ter Saira Čatak.

 

Več fotografij si lahko ogledate na spletni strani Drsalnega kluba Jesenice: http://www.dkjesenice.si/2464/novice/novoletna-revija-knjiga-o-dzungli/.

 

Občina Jesenice je s strani Agencije za varnost prometa v brezplačni polletni najem prejela prikazovalnik hitrosti »Vi vozite«. Prikazovalnik bo nameščen na Cesti Toneta Tomšiča.

December je čas, ki s seboj prinese tudi prijetnejše, predpraznične obveznosti. Ena izmed takih nalog, ki bi jo že težko opisali kot obveznost, je tudi obisk starejših občanov Jesenic, ki prebivajo v bližnjih domovih za ostarele. Tako se je župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanjo Vero Pintar tudi letos v tednu pred prazniki odpravil v kranjskogorski Dom starejših Viharnik in radovljiški Dom dr. Janka Benedika, kjer je obiskal občane in občanke Jesenic, z njimi pokramljal in jim v imenu Občine Jesenice izročil manjšo predpraznično pozornost.

V sredo, 20. decembra, so v krajevni skupnosti Hrušica pripravili srečanje za starejše, ki so dopolnili 70 in več let. V uvodu sta jih pozdravila in jim zaželela vse najboljše v letu 2018 predsednik sveta krajevne skupnosti Janez Marinčič in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger.

Občino Jesenice so včeraj, kot vsako leto pred božično-novoletnimi prazniki, obiskali učenci Glasbene šole Jesenice z mentorji ter ravnateljico. Ravnateljica Martina Valant in župan Tomaž Tom Mencinger sta si v imenu Glasbene šole Jesenice in Občine Jesenice izmenjala voščili z lepimi prazničnimi željami, mladi glasbeniki pa so nam z nekaj zaigranimi skladbami popestrili nekaj delovnih minutk.

Gostom, ki jih vedno z veseljem sprejmemo, se zahvaljujemo za vsakoletno pozornost in za prijetno voščilo.

Društvo Up je minuli konec tedna ob desetletnici delovanja društva pripravilo Festival miru z že 4. izvedbo Multikultinarike, na kateri so se poleg Slovenije in drugih držav nekdanje Jugoslavije predstavile še kulture in kulinarike Afganistana, Alžirije, Egipta, Iraka in Maroka.

Kristina Tarman iz krajevne skupnosti Podmežakla na Jesenicah je bila več let najstarejša občanka občine Jesenice, sedaj pa je, s častitljivimi 108. leti najstarejša Gorenjka in je med petimi najstarejšimi prebivalci Slovenije.

Prejšnji teden, natančneje v torek, 12. decembra, je srečanje za starejše nad osemdeset let priredila tudi največja jeseniška krajevna skupnost, to je krajevna skupnost Plavž.

Tudi v krajevni skupnosti Podmežakla so minulo sredo pripravili tradicionalno prednovoletno srečanje krajanov in krajank krajevne skupnosti Podmežakla, starejših od 70 let.

V Gledališču Toneta Čufarja je včeraj potekala novoletna prireditev Osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice z naslovom »Glej, kaj znam!«. Priredili so tudi razstavo izdelkov učencev in šolski bazar.

V zgornji dvorani Kolperna so v torek, 12. decembra, predstavili knjižico Kako so se na Jesenice včasih priseljevali. Pri pripravi knjižice so sodelovale Ljudska univerza Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice in Občinska knjižnica Jesenice.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v sklopu VEM točke pošilja svežnje poslovnih informacij v obliki elektronskega biltena (Moj spletni priročnik), ki je viden v spodnjih vrsticah. Informacije so namenjene mikro, malim, srednjim podjetjem in potencialnim podjetnikom po celotni Sloveniji. Aktualne razpise v sklopu biltena lahko pogledate tudi na spletni strani www.ragor.si.

V torek, 12. decembra, je župan Tomaž Tom Mencinger v banketni dvorani Kolperna na Stari Stavi priredil tradicionalni prednovoletni sprejem. Udeležili so se ga predstavniki nevladnega sektorja, različnih organizacij s področja javnega, zasebnega, političnega in širšega družbenega življenja, predstavniki medijev in verskih skupnosti, poslovni partnerji, občinski svetniki, zunanji člani odborov, člani nadzornega odbora …

Kolektiv Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice je v petek, 8. decembra, praznoval 60-letnico ustanovitve šole. Ta pomembni jubilej so obeležili z dnevom odprtih vrat in s prireditvijo v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah.

Uporabne povezave