Skok na osrednjo vsebino

Novice

Mesto Jesenice z okoliškimi kraji ponuja veliko možnosti turistom in drugim obiskovalcem za ogled in spoznavanje železarske zgodovine, bogate kulturne dediščine in naravnih znamenitosti. Turistični informacijski center Občine Jesenice je v torek, 21. februarja 2017, ob Svetovnem dnevu turističnih vodnikov pripravil predstavitev turistične ponudbe. V objekt Kolpern na Stari Savi so povabili dijake drugega letnika Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Pozdravne besede jim je v imenu Občine Jesenice namenila vodja Oddelka za gospodarstvo Občine Jesenice mag. Vera Djurić Drozdek.

Namen izleta v Belo krajino je bil v prvi vrsti, da se spoznamo med seboj, družimo ter zabavamo, po drugi strani pa si izmenjamo izkušnje, s tem pa želimo invalidnim osebam pomagati pri vključevanju v normalno življenjsko okolje, naučiti jih samostojnega in neodvisnega življenja ter osamosvajanja od staršev, po drugi strani pa pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih in situacijah.

V sredo 15. februarja 2017 smo se ob 16. uri zbrali v Bistro Oaza na Jesenicah, kjer smo za naše člane pripravili družabno srečanje ob Valentinovem prazniku. V uvodnem delu je vse prisotne pozdravil predsednik društva Sonček Zgornje Gorenjske Jernej Kocjančič. V prijetnem klepetu in sproščenem vzdušju so nam prijazni gostinski uslužbenci postregli z okusnim kosilom. Popoldne nam je hitro minilo. Vsak udeleženec je prejel tudi Valentinovo darilo.

Več o poročilu v priloženem dokumentu.

Državni sekretar Jure Leben je obiskal občino Jesenice, kjer je z županom in podžupanom govoril o aktualnih infrastrukturnih projektih v občini.

Spoštovani,

leto je okoli in spet vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na letošnji že četrti mednarodni MSP konferenci, ki bo v torek 28. marca 2017, v Postojni. 

 Glavne točke konference bodo:

  • izmenjava dobrih praks iz tujine in Slovenije
  • spodbujanje podjetništva v centrih mest
  • kako komunicirati s prebivalci v mestnih središčih
  • okrogla miza na temo javno-zasebnih partnerstev in digitalizacije.

 Naši osrednji gostje bodo:

  • g. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo
  • g. Stančič Zoran, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji
  • g. Martin Pečar, generalni direktor SRIP Pametna mesta in skupnosti (PMIS)
  • g. Igor Zorko, podpredsednik GZS za malo gospodarstvo
  • prof. dr. Mojmir Mrak, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Predstavljeni bodo primeri dobrih praks upravljanja mestnih središč v Sloveniji (Koper) in v tujini (Beljak, Lizbona). Tako Koper kot Lizbona sta bila v letu 2015 prejemnika prestižnega priznanja za spodbujanje podjetništva.

Konference se bo udeležilo okrog 120 udeležencev, podjetnikov iz mestnih središč, predstavnikov občin iz vse Slovenije, predstavnikov drugih zbornic in podjetniških organizacij iz Slovenije, tujine ter predstavniki slovenskih medijev. Vsebinska rdeča nit letošnje konference je tema »UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ - TCM«. Moto 4. mednarodne konference MSP je »Pametna, aktivna in povezana mesta«. Tudi letos bomo konferenco zaokrožili z Memorandumom MSP za oživitev dejavnosti MSP v starih mestnih jedrih, ki ga bomo ob zaključku konference posredovali Vladi RS.

Na konferenci bomo že četrtič podelili tudi priznanje Pomladni veter, posamezniku oz. organizaciji v Sloveniji, ki je po mnenju članov GZS, največ prispeval k razvoju podjetniškega okolja v Sloveniji.

Po okrogli mizi bo čas za mreženje med podjetniki, ki delajo v mestnih središčih po Sloveniji in tudi med predstavniki slovenskih občin, ki se ukvarjajo z vsebino Upravljanja mestnih središč - Town centre management (TCM). Po zaključku konference bo organiziran voden ogled Postojnske jame.

Vabljeni, da aktivno sodelujete na našem velikem dogodku za: mala in srednja podjetja!

mag. Vida Kožar

Direktorica Podjetniško trgovske zbornice

Na samem dogodku, bomo tudi izročili priznanje Pomladni veter, in sicer za spodbujanje podjetniškega okolja v Sloveniji.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je pripravila prvo številko biltena v sklopu projekta Europe Direct Gorenjska 2017, ki vključuje informacije o aktualnih temah EU,  programih in možnostih financiranja ter delavnicah in dogodkih izvedenih v sklopu Europe Direct Gorenjska. Informacije vključujejo naslednje teme:

 

  • AGENDA – EU ZA MESTA
  • ZBIRANJE PREDLOGOV (EU kmetijski proizvodi)
  • EU IN ČEBELE   
  • EBBA - European Border Breakers Award
  • 25.LET MEDNARODNEGA PRIZNANJA REPUBLIKE SLOVENIJE S STRANI ČLANIC EU
  • PROGRAM ERASMUS+ PRAZNUJE 30.LET
  • NOVA PUBLIKACIJA – AKTIVNO ZA STRPNOST
  • EU PROJEKT – MOJ PROJEKT (ZBIRANJE PREDLOGOV)
  • NAKUP VOZILA V TUJINI
  • INOVACIJSKI PROJEKTI IN FINANCIRANJE
  • CENE OMREŽIJ GOSTOVANJA PO EU

 

Na Gorenjskem od 1.1.2013 deluje informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska v partnerskem delovanju organizacij BSC, d.o.o. Kranj, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) ter Razvojna agencija Sora, d.o.o. (SORA). Bilten vam pošiljamo v prilogi.

 

Želimo vam prijetno branje!

Uporabne povezave