Skok na osrednjo vsebino

Novice

V četrtek, 26. julija, sta Občina Jesenice in podjetje Kolektor Koling, na razpisu izbrani izvajalec sanacije Ruardove graščine, izvedla uvedbo izvajalca v delo. Dogovorjeno je bilo, da se dela uradno začnejo v četrtek, 16. avgusta.

V letu 2018 je predvidena izvedba dela gradbeno-obrtniških del, popotresna (statična) obnova in manjša dela na energetski sanaciji (menjava stavbnega pohištva). Večina del, povezanih z energetsko sanacijo in rekonstrukcijo, ter konservatorsko-restavratorski posegi so predvideni v letu 2019. Zaključek investicije ter predaja objekta v uporabo sledi v začetku leta 2020.

Graščina je medtem že skoraj popolnoma izpraznjena, sedež Gornjesavskega muzeja pa je za čas trajanja investicije preseljen v Kosovo graščino.

Občina Jesenice na podlagi 9. in 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18), v povezavi z 19. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), objavlja

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za prodajo nepremičnine:                   

  • z ID znakom parcela: 2175 1659/4, v izmeri 38 m2.

Najnižja ponudbena cena je 106,40 EUR brez davka.

Rok za sprejem ponudbe je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Prijava se odda na priloženem obrazcu v sprejemni pisarni Občine Jesenice, pisno na naslov: Občina Jesenice, cesta železarjev 6, 4270 Jesenice ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Upoštevane bodo vse prijave, dostavljene na sedež Občine Jesenice do izteka 20- dnevnega roka od objave predmetne namere, prijave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov Občine Jesenice oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave namere.     

V primeru izraženega interesa več ponudnikov bodo opravljena pogajanja o ceni in drugih pogojih pravnega posla in bo prodajna pogodba sklenjena z najugodnejšim ponudnikom.

Prodajna pogodba bo sklenjena po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Kupnina mora biti plačana v roku 8 dni od izdaje računa, rok za plačilo celotne kupnine je bistvena sestavina pogodbe. Poleg kupnine je kupec zavezan plačati tudi stroške davka na promet nepremičnin, strošek notarske overitve podpisa prodajalca ter stroške vpisa v zemljiško knjigo v njegovo korist.

Kontaktna oseba za dodatne informacije o predmetu razpolaganja je Gaja Potočnik, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 045 869 298.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

   OBČINA JESENICE
   ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Številka:          478-34/2018

  • Začenja se obnova Ruardove graščine
  • Spominski dan občine Jesenice
  • Vrata je odprl Aparthotel Kazina
  • Spoznavanje kmečkega življenja
  • Dan jeseniških planincev na Golici
  • Na mestnih avtobusih vendarle več potnikov
  • Poročilo o delu redarjev in inšpektorjev
  • Vandalizem povzroča škodo in kazi mesto
  • Počitniški dnevi za otroke zaposlenih

Sredstva so namenjena za izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov v športu v letu 2018. Sofinancira se izvajanje s strani Strokovnega sveta RS za šport potrjenih programov usposabljanja strokovnih in drugih delavcev, povezanih s športom.

Pri vrednotenju se upoštevajo samo stroški šolnine (ne upoštevajo se prevozni stroški, stroški prenočitve in ostali stroški, ki nastanejo zaradi izobraževanja, usposabljanja oz. izpopolnjevanja). Upravičeni stroški šolnine se nanašajo na obdobje od oktobra preteklega leta do oktobra tekočega leta.

Za prehod za pešce pri vrtcu na Tavčarjevi cesti je pogodbeni vzdrževalec javne razsvetljave doniral LED svetlobne oznake za še večjo varnost na šolski poti.

Sestava komisije

# FUNKCIJA IME IN PRIIMEK
 1. predsednica Martina Hrovat
 2. namestnica predsednice Manca Klinar
 3. članica Slavka Brelih
 4. član Ekrem Vikić
 5. član Anton Mohorč
 6. namestnica članice Meri Razinger
 7. namestnica člana Nadja Noč
 8. namestnik člana Fikret Avdić
 9. tajnik

-
Tel: 586-92-32

 10. namestnici tajnika Jasna Erman, Alenka Justin

Potrjeno na 26. redni seji Občinskega sveta Občine Jesenice dne 23. 6. 2022.

V teh dneh na območju Jesenice poteka snemanje kategoriziranih občinskih cest na celotnem območju občine Jesenice. Na občinski upravi namreč urejamo in osvežujemo podatkovno bazo o cestah, pridobljeni podatki, ki sicer ne bodo javno dostopni, pa nam bodo pomagali pri nadaljnjem upravljanju cestne infrastrukture, s katerimi bomo še povečali učinkovitost in zmanjšali stroške poslovnega procesa. Občina Jesenice ima približno 100 kilometrov kategoriziranih občinskih cest, zato bo snemanje potekalo nekaj snemalnih dni. Snemanje izvaja podjetje DFG CONSULTING, d.o.o., vozilo, ki opravlja snemanje, pa je znamke Toyota RAV4 srebrno - kovinske barve. Na njem je zapisano ime podjetja ter dejavnost - snemanje cest.

Od julija do oktobra je obdobje cvetenja invazivnih rastlinskih vrst, kot so japonski dresnik, ambrozija, kanadska in orjaška zlata rozga. Te se prekomerno razširjajo in povzročajo škodo naravi, gospodarstvu in zdravju ljudi. Občina Jesenice se je želela s problematiko širjenja tujerodnih invazivnih rastlinskih vrst aktivno spopasti, zato je že leta 2012 izdelala načrt odstranitve tujerodnih invazivnih rastlinskih vrst za občino Jesenice, od takrat pa nenehno izvaja ukrepe, s katerimi redno uničuje tovrstne rastline oziroma preprečuje njihovo širjenje. Med drugim tako vsako leto v okviru razpoložljivih sredstev v sodelovanju z javnim komunalnim podjetjem JEKO izvaja čiščenje določenih zemljišč v občinski lasti, na katerih obstaja verjetnost invazivnih rastlin, hkrati pa opozarja tudi lastnike zasebnih zemljišč, na katerih se ugotovi prisotnost invazivnih rastlin, da je stanje potrebno sanirati. V občini Jesenice je od invazivnih rastlin sicer najbolj razširjen japonski dresnik, tista najbolj problematična, ambrozija pa je bila pred leti zabeležena le na eni lokaciji, a vendarle obstaja možnost, da se nahaja tudi na zasebnih zemljiščih, pa lastniki rastline sploh ne prepoznajo kot škodljive.

Občina Jesenice objavlja javni razpis za prosto delovno mesto za nedoločen čas ČISTILKA I.

VGP Kranj bo naslednji teden začel s sanacijo potoka Bela na Koroški Beli. Gre za enega od prvih ukrepov, ki bo pripomogel k zmanjšanju ogroženosti prebivalcev pred morebitnim plazom nad Koroško Belo.

Občina Jesenice je s strani Ministrstva za infrastrukturo prejela sklepa o dodelitvi še skoraj 244.000 € nepovratnih sredstev iz javnega razpisa za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti. Sredstva so namenjena za projekt modernizacije avtobusnih postajališč in za postavitev kolesarnic ob javnih objektih. Začetek izvedbe obeh projektov je predviden letošnjo jesen.

Objekt je potreben celovite obnove, največje poslabšanje stanja objekta pa je povzročil potres leta 1998, ko je Občina Jesenice s pristojnim Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območno enoto Kranj, pristopila k aktivnostim za pridobitev celotne potrebne projektne dokumentacije za ohranitev ter obnovo kulturnega spomenika.

Občina Jesenice je tako v obdobju 2000–2009 pridobila celotno projektno dokumentacijo za obnovo objekta (vključno s t. i. popotresno obnovo, celotno rekonstrukcijo objekta ter konservatorsko-restavratorskimi posegi) ter obnovo opredelila kot eno izmed prioritet v Novelaciji Občinskega razvojnega programa 2011–2025 (sprejeta na 12. seji Občinskega sveta Občine Jesenice dne 31. 3. 2016), prednostno področje: Kakovost življenja, podpodročje: Kultura, 1. Stara Sava dostopno, urejeno, privlačno mestno jedro.  Prav tako je Občina Jesenice predmetno obnovo kot prioriteto opredelila tudi v Lokalnem programu za kulturo Občine Jesenice 2017–2020 (sprejet na 16. seji Občinskega sveta Občine Jesenice dne 27. 10. 2016), točka 4.3 Prioritete – Obnova Ruardove graščine.  

Uporabne povezave