Skok na osrednjo vsebino

Novice

Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora v letu 2019 praznuje svojo 145-letnico delovanja. Ta visoki jubilej so minuli konec tedna obeležili s slavnostnim koncertom in parado devetih pihalnih orkestrov.

V petek, 10. maja, je Jesenice obiskal minister za kulturo mag. Zoran Poznič. Najprej si je ogledal muzejsko območje Stara Sava, ki jo je Vlada RS pred kratkim razglasila za kulturni spomenik državnega pomena. Muzejsko območje mu je ob spremstvu vodje ministrovega kabineta mag. Petra Bohinca ter jeseniškega župana Blaža Račiča z njegovimi sodelavci razkazala direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice Irena Lačen Benedičič. Pogovor je med drugim tekel tudi o predvidenih prihajajočih državnih razpisih, na katere bi se Občina Jesenice s predvideno posodobitvijo vsebine muzejskega območja lahko prijavila in tako prejela tudi določena finančna sredstva s strani države.

Minister Poznič si je nato ogledal še Občinsko knjižnico Jesenice, ki mu jo je razkazala direktorica Veronika Osredkar, se na kratko seznanil z delom knjižnice, hkrati pa tudi s prostorsko stisko, s katero se ta srečuje. Ob koncu obiska se je v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice kot slavnostni gost udeležil še slavnostnega koncerta Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora ob njihovi 145-letnici delovanja.

Uporabne povezave