Skok na osrednjo vsebino

Novice

Miha Potočnik

Dne 17.11.2023 smo se predstavniki Občine Jesenice z županom mag. Petrom Bohincem odzvali povabilu OŠ Koroška Bela na Tradicionalni slovenski zajtrk. Prijazno so nas pogostili učenci iz 8. a razreda.

Zaključena je prva faza ureditve meteorne kanalizacije na območju Republike na Hrušici, tj. menjava obstoječe meteorne cevi v dolžini dobrih 60 metrov.

V mesecu oktobru je bila na spletni strani Občine Jesenice objavljena anketa, v kateri so krajani naselja Blejska Dobrava lahko sodelovali s svojimi predlogi, pripombami in pobudami.

Rezultati ankete so prikazani v grafih spodaj:

Kako ste zadovoljni z ureditvijo obiska soteske Vintgar

 

Ali bi traso obiska preusmerili?

 

Najbolj pogosti predlogi:

  • Kjerkoli po gozdu, ne skozi vas
  • Čez Hom
  • Urediti novo pot od vrha stopnic, do vhoda v Strmo stran ob robu gozda.
  • Še ena pot ob kanjonu
  • Čez Sv Katarino
  • Nova pot skozi gozd z uporabo prepustnega tunela pod železnico.
  • S potjo za trume obiskovalcev popolnoma zaobiti vas.

 

V anketi so bila izražena različna mnenja, pobude in predlogi, ki jih bomo v skladu z možnostmi poskusili vključiti v program obiska soteske Vintgar v naslednjem letu. Vsekakor je potrebno v dobrobit krajanov poiskati ustrezne rešitve, katere so delno že zasnovane s projekti, ki jih v naslednjem letu načrtuje Občina Jesenice in nekatere tudi v sodelovanju s Turističnim društvom Gorje.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje v anketi.

Mesec boja proti odvisnosti: Prehranska dopolnila v športu: Škodljivost, koristnost in izbira kvalitetnih – predavanje dr. Urške Bukovnik

Dne 5. 10. 2023 je Občina Jesenice s strani Ministrstva za okolje, prostor in energijo prejela dokument št. 360-79/2023-2570-3 z dne 11. 5. 2023, o potrditvi Lokalnega energetskega koncepta občine Jesenice za obdobje 2022 – 2032 (v nadaljevanju LEK). LEK kot dokument predstavlja program ravnanja z energijo v občini Jesenice v programskem obdobju 2022 – 2023. Predhodno je bil LEK s sklepom št. 70 sprejet tudi na 3. redni seji Občinskega sveta Občine Jesenice dne 9. 3. 2023.

S ponedeljkom 9.10. izbrani izvajalec Gorenjska gradbena družba prične z izvajanjem asfaltiranja gozdne ceste Vintgar.

Vsako leto od 16. do 22. septembra poteka Evropski teden mobilnosti, v katerem sodeluje tudi Občina Jesenice.

Vabljeni, da se nam pridružite na Trgu Toneta Čufarja to soboto, 23. septembra, od 10. ure dalje. Predstavili se vam bodo Jeseniški klubi in društva. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v različnih športnih aktivnostih in se pozanimali o vadbah.

V soboto, 16.9.2023 so v Športnem parku Podmežakla na Jesenicah potekale tradicionalne Športne igre zaposlenih. Ponudba različnih oblik aktivnega preživljanja prostega časa je na srečo vse večja, saj so na ta dan na Jesenicah potekali sočasno kar štirje dogodki.

Občina Jesenice in Občina Šentjakob v Rožu sta za utrditev medsebojnih odnosov in dolgoletnega sodelovanja prebivalcev obeh občin leta 2007 sklenili Pogodbo o partnerskem sodelovanju.

Uporabne povezave