Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2015 02

Župan občine Jesenice razrešil direktorja občinske uprave

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je s sklepom razrešil direktorja občinske uprave Občine Jesenice mag. Vitomirja Pretnarja, ki mu delovno razmerje na Občini Jesenice preneha z 22. februarjem. Glavni razlog razrešitve so nepremostljive razlike pri videnju vodenja občine in občinske uprave.

Skladno s petim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih lahko župan direktorja občinske uprave razreši v enem letu od nastopa svoje županske funkcije, razrešitev pa je, ne glede na to, kdaj je župan nastopil funkcijo, možna tudi v enem letu od imenovanja direktorja občinske uprave na položaj. Minuli mesec je tako župan Tomaž Tom Mencinger sprejel sklep o razrešitvi dosedanjega direktorja občinske uprave mag. Vitomirja Pretnarja, ki je to funkcijo opravljal od aprila 2012. Mag. Pretnar bo na Občini prisoten le še danes, nato pa bo do 20. februarja koristil letni dopust. 23. februarja bo nastopil službo na Ministrstvu za finance, kjer je služboval že pred prevzemom funkcije direktorja občinske uprave. Razlog za sklep o razrešitvi so predvsem nepremostljive razlike med županom in direktorjem pri videnju vodenja občine in občinske uprave.

Mag. Vitomir Pretnar županovo odločitev obžaluje: »V času mojega direktorovanja sem veliko časa in pozornosti posvetil zaposlenim v občinski upravi in iskanju načinov in možnosti za večjo učinkovitost in uspešnost njenega delovanja. Ker obseg problemov in časovna stiska zahtevajo hitre rešitve, tako delo ni prav lahko, je pa vredno truda zaradi boljših pogojev dela za vse. Zaposleni so dobri poznavalci svojih področij, vendar so po mojem mnenju premalo povezani in prepuščeni lastni iniciativi. Za izboljšanje stanja bo treba vložiti še veliko naporov in truda vseh, predvsem pa trenutnega in prihodnjega vodstva. Prvič sem se na Občini Jesenice zaposlil jeseni leta 1989 in bil z manjšimi prekinitvami prisoten ves čas. Žal mi je, da kljub izkušnjam in znanju tega dela ne morem opravljati naprej.«

Župan Tomaž Tom Mencinger pa je o svoji odločitvi povedal: »Osnovna naloga direktorja občinske uprave je, da zaposleni v občinski upravi svoje delo opravljajo učinkovito in v skladu z jasno določenimi usmeritvami in cilji vodstva Občine. Moja odgovornost pa je, da to zagotovim v dobro zaposlenih in v končni fazi tudi občanov. Ker se je najino videnje teh usmeritev in ciljev, predvsem pa načinov, kako te cilje zasledovati, vedno bolj razlikovalo, je prišlo do odločitve, da mag. Pretnarja razrešim z mesta direktorja občinske uprave. Trdno verjamem, da je to v tem trenutku edina racionalna odločitev in da bo sprememba pozitivno vplivala predvsem na delo občinske uprave.«

Po prenehanju delovnega razmerja mag. Pretnarja bo do imenovanja novega direktorja njegove naloge in obveznosti prevzel vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave, ki ga bo imenoval župan.

Prebrano 2152 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 21:27

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave