Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2015 12

Aprila bo v občini vzpostavljen kolesarski sistem »jeseNICE bikes«

V občini Jesenice bo v prihodnjem mesecu vzpostavljen kolesarski sistem, imenovan ˝jeseNICE bikes˝. V tem avtomatiziranem sistemu bo na treh kolesarnicah za izposojo na voljo 15 mestnih in 6 električnih koles. Izposojeno kolo bodo uporabniki lahko vrnili na katero koli izmed treh kolesarnic oziroma na prosto stojalo sistema ˝jeseNICE bikes˝. Pred prvo uporabo se bodo morali uporabniki registrirati, pridobiti kartico za uporabo ter plačati znesek za registracijo v sistem, izposoja koles pa bo nato brezplačna. Kolesarnice bodo postavljene pri stavbi Občine Jesenice (C. železarjev 6), v neposredni bližini Turistično–informacijskega centra Jesenice (C. maršala Tita 20) in pri Kulturnem domu Hrušica (Hrušica 55/a). Hkrati z vzpostavitvijo kolesarskega sistema bo Občina Jesenice uredila tudi dve vstopni točki na daljinsko kolesarsko povezavo 910200 MMP Rateče–MMP Obrežje, ki poteka skozi občino Jesenice. Točki bosta na Stari Savi in v Športnem parku Podmežakla, na vsaki vstopni točki pa bodo postavljeni tabla z osnovnimi informacijami o kolesarski poti, klop, koš in pitnik vode.

Dela bodo predvidoma končana aprila 2015, ko se bo, skladno z novimi pridobitvami, posodobila tudi zloženka za kolesarske izlete v občini Jesenice, predvideva pa se tudi kolesarski promocijski dogodek.

Vrednost del po pogodbi za vzpostavitev kolesarskega sistema (15 mestnih koles, 3 kolesarnice in avtomatiziran sistem za izposojo koles) znaša 49.794,30 € z DDV, vrednost del za ureditev dveh vstopnih točk na daljinsko kolesarsko povezavo 5.422,17 € z DDV in vrednost prenove zloženke za kolesarske izlete 3,088,00 € z DDV, medtem ko je izbor izvajalca za dobavo 6 električnih koles, ki bodo integrirana v omenjeni avtomatiziran sistem, trenutno še v teku.

Vse aktivnosti se bodo izvedle v okviru projekta IDAGO – Izboljšanje dostopnosti in atraktivnosti gorskih obmejnih območij, v katerem Občina Jesenice sodeluje kot eden izmed projektnih partnerjev. Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev v višini 95% sredstev.

Prebrano 1583 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave