Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jan  2011 26

Optimizem ob obisku predstavnikov Košarkarske zveze Slovenije

Jesenice

Potem, ko je Slovenija dobila organizacijo Evropskega prvenstva v košarki leta 2013, se je med možnimi dvoranami za izvedbo ene od predtekmovalnih skupin znašla tudi Športna dvorana Podmežakla na Jesenicah. Občina Jesenice je takoj pokazala velik interes in na Košarkarsko zvezo Slovenije poslala uradno vlogo za kandidaturo. To je zgodovinsko priložnost, ki je ne gre izpustiti. Predvsem bi bila to velika priložnost za promocije občine Jesenice in okoliškega turističnega gospodarstva, predvsem v Kranjski Gori, na Bledu in širšem območju Gorenjske.

Predstavniki Košarkarske zveze Slovenije so si  z županom Tomažem  Tomom Mencingerjem in  predstavniki občinske uprave v torek, 25. januarja ogledali možnosti  namestitvenih kapacitet reprezentanc v Kranjski Gori  in  Športno dvorano Podmežakla na Jesenicah.

Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems je po ogledih dejal :

„Kapacitete v Kranjski Gori  že poznamo. Hoteli so primerni za namestitev reprezentanc. Kar pa zadeva dvorano na Jesenicah, pa moram reči, da če bodo uresničeni vsi načrti nadaljnje adaptacije, mesto Jesenice ostaja v igri za eno od  predtekmovalnih skupin.“

Župan Tomaž Tom Mencinger :

„Ob predstavitvi naše kandidature smo poudarili, da smo v stanju zadostiti zahtevam Mednarodne košarkarske organizacije FIBA. Mislim, da je ogled to potrdil. Predstavili smo tudi vse druge prednosti, ki jih lahko ponudimo v okviru ene od predtekmovalnih skupin. „

Košarkarska zveza Slovenije bo prizorišča predtekmovalnih skupin Evropskega prvenstva v košarki leta 2013 sprejela do konca letošnjega marca.





Janko Rabič
Prebrano 3668 krat