Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2016 16

Uri za Zemljo se pridružuje tudi občina Jesenice

Občina Jesenice bo tudi letos sodelovala pri mednarodnem projektu »Ura za Zemljo« in za eno uro izklopila javno razsvetljavo na javnem parkirišču pred stavbo Občine Jesenice.

Ura za Zemljo (Earth Hour) je največji svetovni okoljski dogodek na svetu, ki spodbuja večjo skrb za okolje in prebivalce po vsem svetu vabi, da vse dni v letu ravnajo Zemlji prijazno. Letos akcija po svetu poteka že desetič, v Sloveniji pa osmič. V lanskem letu se je akciji pridružilo tudi 30 slovenskih občin, med katerimi je bila tudi občina Jesenice, akciji pa se pridružujemo tudi letos.

V soboto, 19. marca 2016, bomo tako na Jesenicah za eno uro, med 20.30 in 21.30, izklopili razsvetljavo na javnem parkirišču pred stavbo Občine Jesenice. V akciji lahko sodelujete tudi zavodi, podjetja, organizacije in posamezniki tako, da ob tej uri ugasnete luči ali gospodinjske aparate, s tem simbolnim dejanjem pa izkažete podporo okoljskemu trajnostnemu delovanju in vsaj za eno uro razbremenite naš planet.

Lani se je akciji ugašanja luči pridružilo več kot 7.000 svetovnih mest iz 172 držav na vseh sedmih kontinentih. Ugasnjene so bile luči na več kot 1.400 svetovnih znamenitostih, kot so Empire State Building, Eifflov stolp, Times Square, Harbour Bridge in mnoge druge. Akcijo vodi nevladna organizacija Svetovni sklad za naravo (WWF), na našem območju pa ga koordinira WWF Adria.

Prebrano 1797 krat Nazadnje urejano na sreda, 16 marec 2016 20:19