Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2016 28

Srečanje letošnjih maturantov Gimnazije Jesenice

Na Gimnaziji Jesenice so v torek, 27. septembra, pripravili srečanje z letošnjimi maturanti, njihovimi starši, profesorji in gosti. S čestitko in rdečim  nageljnom so jih pospremili na nadaljnjo pot osvajanja novih znanj na fakultetah in drugih izobraževalnih ustanovah.  V uvodnih pozdravnih besedah je ravnateljica magistrica Lidija Dornig poudarila ponovno dobre rezultate na letošnji maturi. Uspeh je bil  93 -odstotni, imeli so štiri zlate maturante. Vsem je čestital tudi  župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger in jim zaželel uspešni nadaljnji študij. Povabil jih je naj se potem vrnejo  nazaj  na Jesenice ter z znanjem prispevajo k  razvoju mesta in občine. Zlatim maturantom Andražu Muru, Zali Kobentar, Blažu Isteniču in Tjaši Legat  so podelili srebrni znak Gimnazije Jesenice. Za uspešno pedagoško in drugo delo so letošnji zlati znak Gimnazije Jesenice podelili profesorju športne vzgoje Boštjanu Modrijanu. 

Letos so trije zlati maturanti iz občine Jesenice. Andraž Mur s Hrušice,  Zala  Kobentar z Lipc in Blaž Istenič s Slovenskega Javornika. Župan Tomaž Tom Mencinger jim je ob čestitki izročil tudi praktično darilo.

Srečanje maturantov so popestrili s kulturnim programom, ki so ga izvedli gimnazijski pevski zbor Janka Pribošiča, Gimnazijski teater in dijak Matija Trošt Čušin na harmoniki.

Prebrano 2685 krat Nazadnje urejano na sreda, 28 september 2016 15:32

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave