Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2016 06

Podelili priznanja za najlepše balkone, vrtove in poslovne prostore

Podelili priznanja za najlepše balkone, vrtove in poslovne prostore Andraž Sodja

Občina Jesenice že vrsto let pripravlja akcijo »najlepša cvetlična zasaditev« v kateri izbirajo najlepše okrašene balkone, vrtove in poslovne prostore, na katero se je letos prijavilo 99 zasaditev.


Najlepše je izbrala komisija, ki je ocenjevala izvirnost, domiselnost, barvno usklajenost in celoten vtis, pogosto pa so odločale podrobnosti. Kot je ob dogodku poudaril župan Tomaž Tom Mencinger, je potrebno pohvaliti vse, ki so veliko časa, truda in sredstev vložili v svoje cvetlične zasaditve: »Čestitam in se obenem zahvaljujem, ter priporočam za prihodnost, da boste še naprej skrbeli za lepo podobo Jesenic. K tej pa zagotovo prispeva tudi javno komunalno podjetje Jeko-in, ki skrbi za cvetlične zasaditve na javnih krajih.«


Med nagrajenci za cvetlične zasaditve letošnjega leta so v kategoriji stanovanjskih hiš: Anita Ahačič, družina Blatnik, Tatjana Košir, družina Korbar, Stanojka Cvetanovič, Zupančič Marjeta, Frančiška Noč, Olga Prezelj, družina Sušnik, družina Mikula, Rudi Karlin, družine Pikon, Grilc, Razinger, Kuroš in Jensterle, Anita Tišov, Družina Markovič, Petra Hrovat, Franc Branc, Slavko Lasnik, Senada Smajič, Stane Twrdy, Barbara Štefelin, Edina Vilman in Fanika Razingar, v kategoriji večstanovanjskih hiš Iztok Markič, Igor Bric, Milan Lango, Milena Srpčič in Fani Rihter, za cvetlične vrtove Nada Pavlovič, Irena Kolbl, Metka Dobravec, med poslovnimi prostori pa Gostišče Jozef, Gostišče Rondo, Trgovina Štof, Šiviljstvo Castello, Gostilna Jurč in kmečki turizem Betel.


Nagrade v kategoriji večstanovanjske hiše, so za tretje mesto prejeli Muminović Nezira, za drugo Družina Komic-Ambrožič, in za prvo družina Žigon. Nagrade v kategoriji cvetlični vrt so prejeli Družina Hmeljak – Jasnič za tretje, Frank Štefelin za drugo in družina Vogrinčič za prvo mesto. V kategoriji balkonov na hišah pa so bili vsi izvrstni, zato je komisija podelila kar štiri prva mesta in sicer Antonu Komicu, Družini Sušanj, Barbari Bertoncelj in Luciji Kačarevič.

Prebrano 3595 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 19 oktober 2020 14:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave