Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2016 12

Vrstomat, celostna označitev in SMS obveščanje v Splošni bolnišnici Jesenice

V Splošni bolnišnici Jesenice se tokrat lahko pohvalimo s praktičnimi novostmi, ki so namenjene kakovostnejši obravnavi pacientov.
Tako pacientom kot tudi ostalim obiskovalcem bo orientacijo na območju SB Jesenice olajšala nova celostna označitev bolnišnice. Stavbe so dobile nova poimenovanja:


A – Ambulantna stavba
B – Glavna bolnišnična stavba
C – Urgentni center
D – Vratarnica
E – Upravna stavba
F – Blok


Na pročeljih so nameščene lepo vidne velike tiskane črke - črkovne oznake objektov, sledi še namestitev usmerjevalnih tabel na hodnikih in oznak na vratih ambulant. Celostna označitev bolnišnice nujna tudi zaradi uvedbe Vrstomatov, ki se je pričela pretekli teden.
Prve dni je bil Vrstomat na voljo pacientom, ki so prišli na pregled ali preiskavo v nevrološko in kirurško specialistično ambulanto, v kratkem bo omogočen vpis v vseh specialističnih ambulantah v Upravni stavbi (E) ter v ginekoloških ambulantah (nahajajo se v stavbi D), nazadnje bo nameščen še v Ambulantni stavbi (A).


Prvi uporabniki so Vrstomat dokaj z zadovoljstvom sprejeli, saj se postopek administrativnega vpisa zelo skrajša. Četudi je uporaba terminala enostavna, bo v prvih mesecih uporabnikom v pomoč tudi osebje bolnišnice. Terminal omogoča elektronski vpis pacienta, ki je na ta dan naročen na pregled ali preiskavo in je predhodno dostavil izvirnik veljavne napotnice. V režo na desni strani ekrana vstavimo zdravstveno kartico, spremljamo navodila na zaslonu in ob uspešni registraciji iz tiskalnika prejmemo listek z navodili: v katero ambulanto smo vpisani, kje se le-ta nahaja in pod katero zaporedno številko smo vpisani. Seznam zaporednih številk vpisanih pacientov, lahko čakajoči spremljajo na ekranu v čakalnici. Priporočamo, da se pacenti vpišejo približno 15 pred predvidenim terminom.


Zadnja, a zlasti v današnjem hitrem tempu nič manj dobrodošla novost, je obveščanje pacientov o prihajajočih pregledih s pomočjo SMS sporočil. Ključnega pomena je, da o terminu obvestimo pravo osebo, zato paciente vljudno prosimo, naj zaposlenim v sprejemnih pisarnah, ambulantah in na naročanju zaupajo svojo mobilno številko. Pacientom, ki so v SB Jesenice naročeni na pregled ali preiskavo bomo tako v prihodnje lahko poslali SMS opomnik nekaj dni pred dogovorjenim terminom.

Prebrano 4120 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave