Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2016 15

Aktivnosti ob Svetovnem dnevu preprečevanja razjede zaradi pritiska – 17. 11. 2016

V Splošni bolnišnici Jesenice bomo v četrtek, 17. 11. 2016, obeležili Svetovni dan preprečevanja razjede zaradi pritiska (RZP), imenovan tudi »Dan stop razjedi zaradi pritiska«.

Krovne svetovne organizacije na področju preventive RZP, med katerimi prednjačita ameriška NPUAP (National pressure ulcer advisory panel, Nacionalni svetovalni odbor za razjedo zaradi pritiska) in evropska EPUAP (European pressure ulcer advisory panel, Evropski svetovalni odbor za razjedo zaradi pritiska), so leta 2013 3. četrtek v novembru določile kot svetovni dan ozaveščanja o RZP.

Splošna bolnišnica Jesenice se od vsega začetka pridružuje bolnišnicam in drugim zdravstvenim organizacijam po vsem svetu, ki na ta dan organizirajo različne aktivnosti z namenom izboljševanja preventive RZP oziroma ozaveščanja o tej problematiki. Letos bomo v naši bolnišnici ta dan tako obeležili že četrto leto zapored. V prvem nadstropju bolnišnične stavbe bo od 9.00 do 13.00 stojnica, kjer bomo člani Skupine za preventivo in oskrbo RZP s pomočjo plakata predstavili, kako v naši bolnišnici delujemo na področju preprečevanja RZP.
Obiskovalci bodo lahko dobili informacije in navodila, kako se s to problematiko spoprijeti v domačem okolju, v primeru da skrbijo za svojce, ki so ogroženi za nastanek RZP. Na voljo bodo tudi zloženke. Sodelovala bodo podjetja Helpy d.o.o., Sanolabor d.d. in VPD d.o.o. s predstavitvijo svojih izdelkov in pripomočkov, ki jih tako zdravstveni delavci kot laiki v domačem okolju (lahko) uporabljamo pri preprečevanju nastanka RZP.

 

Prebrano 2550 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave