Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

dec  2016 13

Priznanja Agencije za varnost v prometu posameznikom in organizacijam za izreden prispevek k večji varnosti v prometu

Na ponedeljkovi 8. seji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, dne 5.12.2016, sta župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger  in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Aleš Koželj, predala priznanja Agencije za varnost v prometu posameznikom in organizacijam za izreden prispevek k večji varnosti v prometu.

Bronasti znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je prejel JZ -Gasilsko reševalna služba Jesenice. Člani Gasilsko reševalne službe Jesenice s prostovoljci, so že več let nepogrešljiv partner SPV Občine Jesenice.  Vsako leto v mesecu septembru, ko na šolske poti in okolico šol prvič stopi večje število otrok, tako samih kot v spremstvu staršev in skrbnikov, poskrbijo za varnost ne glede na dež, mraz in ostale vremenske muhe.

Srebrni znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je prejel Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica. Redarji in inšpektorji, že od leta 2009 aktivno sodelujejo na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu. Njihova vloga je izjemna na šolskih poteh, še posebej prve dni v novem šolskem letu. Nezanemarljivo vlogo ima tudi njihov vodja, kateri ima sam dolgoletne izkušnje s področja prometne varnosti in preventive. Pri svojih podrejenih vzpodbuja ter ozavešča pomen preventivnega delovanja v prometu. Zaradi aktivnega in profesionalnega dela redarjev in inšpektorjev ter dobrega sodelovanja s policijo, predvsem pa zavedanja zaposlenih o pomenu preventive v prometu, lahko s ponosom zapišemo, da v občini Jesenice v zadnjih letih ne beležimo prometne nesreče, v kateri bi bil poškodovan otrok na poti v šolo ali iz šole domov. Velika večina zaposlenih je tudi v prostem času izjemno aktivna pri preventivnem delu, tudi v okviru SPV Jesenice, kjer se aktivno vključujejo v aktivnosti in projekte.

Zlati znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa pa je prejel Miroslav Volmajer, vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Jesenice. V vrstah policije je od leta 1990. Policijska kariera, ga je neizbežno povezala s prometno varnostjo. Kot policist in kot oseba je v okolju zelo priljubljen, predvsem pa poznan in cenjen kot strokovnjak s področja prometne varnosti. Je  nepogrešljiv član Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, v katerem sodeluje med drugim tudi kot predstavnik komisije za oglede. Vsa leta aktivno sodeluje na vseh akcijah, ki jih organizira SPV Občine Jesenice. Na akcijah, kjer so v večini udeleženci otroci,  je z neverjetnim smislom za pedagoško delo, vzor vsem ostalim, tako vzgojiteljem, učiteljem in ostalim deležnikom, saj se z vso predanostjo posveča svojemu poslanstvu. V letu 2014 je s strani Policije prejel medaljo za požrtvovalnost. S svojim dolgoletnim delom in prizadevnostjo je pomembno prispeval k večji prometni varnosti v Sloveniji.

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Prebrano 2553 krat Nazadnje urejano na sreda, 14 december 2016 07:41

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave