Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2017 17

Obisk veleposlanika Republike Italije

V četrtek, 16. februraja, je Občina Jesenice gostila veleposlanika Republike Italije, njegovo ekscelenco g. Paola Trichila, ki sta ga spremljala direktorica Inštituta za trgovino ga. Elisa Scelsa in gospodarski analitik g. Dimitrij Žbona. Goste je sprejel župan Občine Jesenice, g. Tomaž Tom Menciger s podžupanoma go. Vero Pintar in g. Miho Reboljem ter vodjo Oddeka za gospodarstvo, go. Vero Djurić Drozdek.

Veleposlanik je v pogovoru izpostavil možnosti sodelovanja med Inštitutom za trgovino in podjetji v jeseniški občini v smislu krepitve gospodarskih odnosov ter možnosti sodelovanja na področju kulture. Župan je s sodelavci predstavil občino z gospodarskega, kulturnega in športnega vidika. Ob zaključku srečanja je bil sprejet dogovor, da bo Občina Jesenice gostom posredovala seznam podjetij, ki bi bila zainteresirana za vzpostavitev bilateralnih odnosov z italijanskimi podjetji. V nadaljevanju pa bi Občina Jesenice organizirala  individualna srečanja z italijanskim Inštitutom za trgovino in jeseniškimi podjetji. Gostje so izrazili tudi željo po kulturnem sodelovanju, zato bo Občina Jesenice v nadaljnje pogovore vključila Gornjesavski muzej Jesenice, Glasbeno šolo Jesenice in Občinsko knjižnico Jesenice.

V nadaljevanju srečanja so gostje obiskali tudi dve podjetji na Jesenicah, ki sta v lasti italijanskega lastnika in sicer podjetje Tehnični plini Jesenice ter podjetje Kovinar Pittini. Direktorja obeh podjetij, g. Branko Vrečko in g. Matjaž Dolenec, sta jima predstavila poslovanje in razkazala proizvodnjo.

V zadnjem delu obiska pa je gostom Jesenice skozi zgodovino predstavil kustos Gornjesavskega muzeja, g. Marko Mugerli. Gostje so ob slovesu izrazli svoje navdušenje nad Jesenicami in Slovenijo v celoti, z željo po nadaljevanju sodelovanja na različnih področjih.

Prebrano 2978 krat Nazadnje urejano na petek, 17 februar 2017 10:22