Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

avg 2017 21

Čas je za četrti Festeelval

Drugi septembrski vikend na Jesenice že tradicionalno prinaša Festeelval in s tem množico zanimivega dogajanja za vse generacije. Za organizacijo so tokrat poskrbeli Klub jeseniških študentov, Mladinski svet Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Mladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja. Prireditev, tako kot pretekla leta, tudi letos sofinancira Občina Jesenice.

V petek, 8. septembra, bodo organizatorji Festeelval otvorili z novo muzejsko razstavo »Jeseničani – od kod in kam? Zgodbe iz železarskega mesta«, preostanek dneva pa bo povsem v znamenju hip-hopa. Od 17.00 dalje bosta v Kolpernu na Stari Savi vzporedno potekali dve hip-hop delavnici, primerni tako za začetnike kot tudi izkušene plesalce. Vodili ju bosta Tina Božič in Vesna Urek. Petkov vrhunec predstavlja hip-hop večer na Trgu na Stari Savi z začetkom ob 21.00. Letos bodo z nami Zlatko in Optimisti, La Bagra in Chorchyp, ki pripravlja posebno presenečenje. Z zabavo na Trgu na Stari Savi bomo nadaljevali tudi v soboto, 9. septembra. Najprej bodo na svoj račun prišli otroci, ki jih bo od 9.00 do 13.00  zabaval Klovn Jaka, ki bo praznoval 10 let svojega delovanja. Z animatorji Vesele Pande se bodo lahko igrali z največjimi lego kockami na svetu, skakali na napihljivi gusarski ladji, potovali okrog sveta, ustvarjali, si poslikali obraz in se preizkusili v različnih igrah ter šoli cirkusa. Na svoje praznovanje pa je klovn Jaka povabil tudi svoje zanimive prijatelje: Piko Nogavičko, čarodeja Tonija in Magic Erika, Alexa Volaska in »zelenega zajca«.  Ker je začetek jeseni idealen čas za piknike, bo od 12.00 naprej potekal Mestni piknik, ki bo vseboval vse, kar dober piknik potrebuje: okusne jedi iz žara, hladno pivo, super glasbo in športne aktivnosti, za katere bodo poskrbela različna jeseniška športna društva. Program se bo v ritmih bluesa in rocka nadaljeval ob 20.00, ko bodo nastopili Prismojeni profesorji bluesa, Samuel Blues, Skyburst (HR) in 7 days in May. Nedelja, 10. septembra, bo obarvana povsem kulturno. Ob 18.00 se bo v edinstveni atmosferi cerkve Marijinega Vnebovzetja začel literarno–glasbeni večer. Cristian Medina iz Čila bo igral na klasično kitaro, poeti bodo prebirali svoje stvaritve, igralci pa na svoj način predstavili znane slovenske verze. Najbolj romantičen del Festeelvala se bo odvijal čisto na koncu, od 20.30 dalje na parkirišču za Gledališčem Toneta Čufarja. V drive-in kinu si bo namreč kar iz udobja svojega avtomobila mogoče ogledati filmsko klasiko Casablanca.

Tudi letos se bomo posvetili urbani umetnosti. Nekaj površin bo novo podobo dobilo že med samim Festeelvalom, glavni projekt pa bo na vrsti malo kasneje – podrobnosti naj zaenkrat ostanejo skrivnost.  V znamenju umetnosti je tudi sama grafična podoba Festeelvala, ki z letošnjim letom dobiva dodaten pomen. Z namenom poudarjanja umetniškega dela Festeelvala so se organizatorji odločili, da oblikovanje vizualij vsako leto prepustijo drugemu ustvarjalcu in s tem popestrijo njihov promocijski material, ter vnesejo umetnost na ulice Jesenic tudi preko plakatov za sam dogodek. Za letošnjo podobo je tako poskrbela jeseniška vizualna umetnica Helena Tahir.

 

Info Vse dodatne informacije lahko najdete

na novi spletni strani:

www.festeelval.com

ali na uradni Facebook strani: Facebook Festeelval

 

Prebrano 3880 krat Nazadnje urejano na petek, 29 april 2022 09:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave