Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2017 08

Najbolj kritični deli magistralne ceste R2 skozi Jesenice pred začetkom obnove

Občane in občanke z veseljem obveščamo, da je Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) tik pred zaključkom javnega naročila za ureditev magistralne ceste R2 skozi Jesenice, in sicer za odsek Splošna bolnišnica Jesenice–Zdravstveni dom Jesenice. Izvajalec gradbenih del je namreč izbran in se čaka samo še na pravnomočnost odločitve. Z DRSI obveščajo, da bodo, v kolikor ne bo pritožbe na izbiro izvajalca, z gradnjo pričeli v prihodnjem mesecu in jo zaključili predvidoma do sredine leta 2018. Vrednost gradbenih del znaša 1,4 milijona evrov, od česar bo približno pol milijona evrov krila Občina Jesenice iz svojega proračuna. Investicija bo poleg ureditve same ceste zajemala tudi ureditev pločnikov za pešce, obnovo mostu, komunalnih vodov ter prometne signalizacije in opreme.

Omenjeni odsek pa ni edini, ki bo obnovljen, saj je Direkcija RS za infrastrukturo že pred nekaj časa zaključila tudi javni razpis za izbiro izvajalca za obnovo omenjene magistralne ceste na odsekih Hrušica–Splošna bolnišnica Jesenice (vključno z izgradnjo pločnika) in Restavracija Turist–Petrol na Koroški Beli. Tudi obnova teh odsekov se bo začela v kratkem.

Obnova magistralne ceste R2 je, hkrati z že potekajočo izgradnjo krožišča na Hrušici, ena najpomembnejših investicij v cestno infrastrukturo v občini Jesenice v zadnjem času. Na Občini Jesenice, ki se je za obnovo teh najbolj kritičnih delov magistralne ceste trudila vrsto let, odločitev države, ki je končno zagotovila denar in s tem začetek investicije, pozdravljamo in se investicije veselimo. Občane pa ob tem že sedaj prosimo za razumevanje v času same obnove, saj bo zaradi te prometni režim potekal nekoliko drugače kot običajno. Verjamemo pa, da zaradi dotrajanosti ceste in s tem nujnosti njene obnove občanom in drugim uporabnikom ceste malce potrpljenja in strpnosti ne bo težko izkazati.

Prebrano 2608 krat Nazadnje urejano na sreda, 20 september 2017 16:51

Mediji

https://youtu.be/CFOVcoWmnFU GTV - Gorenjska televizija